Jouw dronken persoonlijkheid is wie jij écht bent, laat onderzoek weten

Als je net dat wijntje teveel op hebt, dan kun je meerdere dingen doen. Slap lullen met de halve kroeg, huilen of misschien wel ongegeneerd flirten. Samen met je vrienden ben je in ieder geval altijd lekker baldadig bezig.

Vooraf spreek je nog met jezelf af om het deze keer echt rustig aan te doen, maar elke keer ga je weer de mist in. Voor je het weet is het hek weer van de dam en ga je compleet van god los.

Volgens een onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Clinical Psychological Science is er geen enkel verschil tussen je dronken persoonlijkheid en je nuchtere jij. Het is alleen de manier hoe wij het zelf beleven die het anders maakt.

In het onderzoek moesten 156 deelnemers hun persoonlijkheden beschrijven: dronken en nuchter. Vervolgens kregen ze alcohol te drinken, moesten ze spelletjes spelen en puzzels oplossen met andere mensen. Daarna werden hun persoonlijkheden door drie groepen beoordeeld: door zichzelf, door hun mede-feestgangers en door een groep nuchtere mensen.

Hieruit bleek dat de deelnemers zelf vonden dat ze totaal veranderden na het nuttigen van de nodige glaasjes alcohol, terwijl de buitenstaanders echter weinig verschil merkten. het is een feit dat je van alcohol wat extraverter wordt, maar jouw dronken alter ego is gewoon de echte jij!

Hoe zie jij jezelf als je dronken bent? Laat het ons weten in de comments!