Kijkers diep geraakt door optreden Bibian Mentel in ‘Dancing with the stars’

In Dancing with the stars zien we elke week BN’ers schitteren op de dansvloer. Ook Bibian Mentel doet mee, maar dan wel in een rolstoel. Kijkers stonden versteld van haar dansoptreden.

Voor het programma worden de bekende Nederlanders gekoppeld aan een professionele danser of danseres om daarmee samen ballroom en/of latin mee te leren dansen.

Verrast

Toen voormalig snowboarder Bibian ‘ja’ zei tegen het programma zat ze nog niet in een rolstoel. Deze zomer werd bij haar voor de 11e keer kanker geconstateerd. Ruim 3 weken geleden onderging ze nog een zware operatie om een tumor uit haar nek te verwijderen. Toch schitterde ze zaterdagavond op de dansvloer. Bibian verraste zowel de jury als de kijkers thuis met een foutloze Weense Wals in haar rolstoel.

Rolstoel

“Het gaat naar omstandigheden goed. Ik voel me hartstikke goed. Ik moet nog wel mijn energie goed verdelen, maar dat gaat toe nu toe heel erg goed”, vertelde Bibian laatst in een interview. Ze oefent veel samen met haar danspartner Joost. Ze hoopt in de loop der tijd haar rolstoel aan de kant te zetten. “Ik kan al een paar passen achter een rollator zetten. Ik wil graag een paar eerste danspassen zetten in het programma.”

Staande ovatie

Na haar allereerste optreden dit seizoen kreeg Bibian een staande ovatie. De jury was lovend en ze kreeg de beste cijfers van de avond. Jurylid Euvgenia Parakhina was duidelijk geëmotioneerd en vond dat alles klopte aan haar optreden. Ook presentator Tijl Beckhand moest zijn tranen bedwingen. “Ik voel de tranen en jij de kracht”, zei hij tegen Bibian.

Winnaar

Ook de kijkers zijn diep onder de indruk van het optreden. “Mogen we haar alvast tot winnaar uitroepen? Want laten we wel wezen, wat de rest doet is vast leuk, maar wat zij doet is hoe dan ook niet normaal”, schrijft een kijker op Twitter. En daar zijn de andere kijkers het wel mee eens. Ze hebben onwijs veel respect voor haar en noemen Bibian een echte doorzetter. “Wat kunnen we nog veel leren van Bibian. Think in possibilities is haar motto” en “Heb van begin tot eind met tranen in mijn ogen gezeten”, klinkt het verder nog op Twitter.

Bron: Dancing with the Stars, Twitter, Libelle | Beeld: Youtube