Koning Willem-Alexander overspoeld met complimentjes voor nieuwe ‘look’

Koning Willem-Alexander verscheen vandaag samen met koningin Máxima in Terneuzen voor de start van de viering van 75 jaar vrijheid. Waar normaal gesproken alle aandacht naar het uiterlijk van Máxima gaat, waren deze keer alle ogen gevestigd op de looks van onze koning.

Willem-Alexander werd namelijk voor het eerst tijdens een officiële werkdag met een baard gespot. En dat is best bijzonder.

Scheiding

De koning zorgt er namelijk normaal gesproken altijd voor dat hij tijdens publieke optredens netjes geschoren is. In zijn vrije tijd is dit een heel ander verhaal, maar tot nu toe hield de koning de twee netjes gescheiden. “We hebben hem inderdaad nooit eerder ‘officieel’ met baard gezien”, vertelt koningshuisdeskundige Rick Evers. “Wel op foto’s die onder de mediacode vallen: op vakantie in Griekenland of Italië, winkelend in New York…”

Verbazing

Zodra hij echter ‘officieel’ voor de media verschijnt, is zijn baardje weg. Vorige week werd de koning weliswaar al met een baard gespot, maar dit was tijdens het afscheid van prinses Christina, wat natuurlijk een privégelegenheid is. Evers was dan ook verrast dat de baard er vandaag nog was, tijdens een officieel optreden. Ook op social media is de baard van Willem-Alexander niet onopgemerkt gebleven. Veel mensen vinden de baard wel érg goed staan.

Bron: RTL Nieuws,, Libelle Twitter. Beeld: Youtube