Koppel adopteert kleine Maine Coon kitten en verwacht niet dat hij langste kat ter wereld wordt

Stephy Hirst was geschokt toen ze Omar, haar nieuwe kitten, ophaalde. Dat kwam omdat hij al hetzelfde gewicht had als de rest van zijn broers en zussen. Maar ze had geen idee dat hij in aanmerking zou komen voor “Langste kat ter wereld” in de Guinness World Records.

Stephy sprak met Global News over hun verwachtingen. Ze dachten dat hun nieuwe kitten zo’n 8,5 kg zou worden. Maar toen hij een jaar oud was en nog steeds groeide, beseften ze dat hun kat abnormaal aan het worden was. Omar is nu een volgroeide kat met een gewicht van 13,5 kg. Hij is 70 cm lang, een geweldige lengte voor een kat.

Volgens Global News zegt Stephy dat Omar op een typische ochtend om 5:00 wakker wordt. Hij eet een beetje droog kattenvoer, voordat hij in hun huis gaat relaxen. Later in de ochtend gaat Omar naar buiten om in de tuin te spelen. Na het spelen gaat hij op de trampoline liggen voor een dutje. Dan eet hij een geweldig feestmaal dat uit rauw kangaroevlees bestaat. Ja, dat lees je goed – kangaroevlees! Stephy zegt dat dat een van de weinige vleessoorten is die deze grote kat daadwerkelijk wil eten.

Hoewel Omar de baas in huis is, mag hij ’s nachts niet in bed slapen. Hirst legt uit dat hij gewoon te veel ruimte inneemt. Omar heeft zelfs zijn eigen Instagramaccount. Deze kitten kreeg aardig wat volgers toen het opgezet werd.

https://www.instagram.com/p/Bxj3Po6g0Gc/?utm_source=ig_embed

Guinness World Records nam contact op met Stephy nadat ze de kat op een populair Instagramaccount, “Cats of Instagram”, hadden gezien. Toen vroegen ze om zijn afmetingen te controleren. Om de titel van “Langste kat ter wereld” te krijgen, moet Omar een andere Maine Coon uit Wakefield, Yorkshire verslaan. We kunnen niet wachten om te zien of dit echt gaat gebeuren! Stephy vertelde Global News dat veel mensen haar een berichtje sturen om te vragen of de foto’s gefotoshopt zijn. Ze verzekert het publiek dat Omar echt zo groot is! Bekijk deze enorme kat hieronder zelf. We kunnen niet geloven wat een prachtige kat Omar is!

Wat vond jij van deze prachtige kat? Ken jij katten die net zo groot zijn? Laat een reactie achter en zorg dat je dit artikel met andere kattenliefhebbers in je leven deelt!

Bron: APOST