Lieve Twentse boer installeert partytent voor zieke koe

Boer Martin Oldenhof uit Losser verovert de harten met een lieve en creatieve oplossing om een zieke koe tegen de tropische hitte te beschermen. Het arme dier heeft wellicht een gewrichtsontsteking waardoor ze niet meer recht kan staan. Dus installeerde Martin een partytent om haar een schaduwrijk plekje te bezorgen.
Lieve Twentse boer installeert partytent voor zieke koe
Boer Martin lichtte op Facebook toe:

“Helaas maar waar, net als wij mensen kunnen ook dieren ziek worden. Als wij mensen ziek zijn dan weten we meestal wel wat het is of we gaan naar een dokter. Bij dieren is dat dan toch weer even iets anders.”

Tijdens deze tropische zomerhitte houdt Martin zijn koeien in de stal, maar deze koe kon niet meer opstaan. De lieve boer bedacht daarom een geniale oplossing om het arme beestje toch tegen de zon te beschermen.
boer installeert tent voor koe
Martin legt uit:

“Omdat ik het belangrijk vind dat ze de ruimte heeft om te kunnen proberen te staan heb ik vanochtend met wat hulp een partytent geplaatst bij haar voor de nodige schaduw.”

Hij moet de tent wel ieder uur verplaatsen, omdat de zon draait, maar dat vindt hij helemaal niet erg. Daarover zei hij: “Maar ik ververs toch ieder uur haar drinkwater.”

Boer Martin ziet de genezing van de koe wel een beetje somber in. Als de koe te lang blijft liggen, kan ze doorligwonden krijgen en vermindert de bloeddoorstroming. Hij gaat haar nu een therapeutisch koeband geven. Daarin kan ze drijven en dat zorgt nog wel eens voor beterschap.

Online wordt de actie van de boer alvast hartverwarmend onthaald. “Jij hebt echt hart voor je dieren!”, reageerde een social mediagebruiker. De post van Boer Martin wordt helemaal terecht overladen met hartjes!