Mama zegt werk af om bij zoon op intensive care te zijn – baas dreigt in appje met ontslag

Aangezien we het grootste deel van ons leven doorbrengen met werken, is het belangrijk dat we ons gerespecteerd voelen en goed behandeld worden door onze werkgevers.

We hebben allemaal wel eens een slechte baas gehad, maar meestal kan je je er wel overzetten en het achter je laten.

Maar niet altijd. Zeker niet als je in de schoenen staat van Crystal Reynolds Fisher.

moeder en zoon

Als werkneemster van PS Food Martin in de Amerikaanse staat Michigan wist ze dat ze er aantal regels bestaan om ziektedagen op te nemen. Toen ze besefte dat ze niet zou kunnen werken, lichtte ze haar baas 48 uur op voorhand in.

Het antwoord dat ze kreeg, verspreidde zich als een lopend vuurtje over het internet … en om de foute redenen.

Toen Crystal Reynolds Fisher besloot dat ze niet zou kunnen werken, deed ze dat om een goede reden: haar 18-jarige zoon lag op intensive care aan de beademingsmachine en uiteraard moest ze bij hem zijn.

Ze schreef een berichtje naar haar manager Dawn en legde uit: “Ik laat u weten dat mijn zoon nog altijd aan de beademingsmachine ligt, dus zolang hij niet buiten levensgevaar is zal ik niet kunnen werken. Ik zal u laten weten van zodra hij beter is, zodat ik zonder problemen terug aan het werk kan.”

Zoontje en mama

Je zou denken dat de manager haar zoon veel beterschap zou wensen en zeggen dat ze zich geen zorgen hoefde te maken over het werk.

Helaas kreeg Crystal het volgende antwoord:

“Dit is niet hoe we de dingen regelen, ik ga ervan uit dat je ontslag neemt.”

Geschokt en gekwetst, postte de moeder de conversatie met haar baas op de sociale media, waar het meteen viraal ging.

Mensen konden gewoon niet geloven hoe harteloos en gemeen de baas was. Gelukkig kreeg ook het hogere management van het bedrijf lucht van de zaak en greep in. Eerst brachten ze een verklaring naar buiten waarin ze zeiden dat ze de zaak onderzochten, en later bevestigde het management dat de manager in kwestie ontslagen werd.

Het management gaf Crystal bovendien alle tijd die ze nodig had om door deze moeilijke periode te komen.

Gelukkig werd Crystal niet aan haar lot overgelaten. Deze baas is duidelijk niet geschikt om de leiding te hebben over mensen. Deze conversatie deed mijn bloed koken!