Home Bizar Man verliest zijn twee benen, delen van zijn gezicht en vijf vingers...

Man verliest zijn twee benen, delen van zijn gezicht en vijf vingers nadat hij met zijn hond gespeeld had

Een van de mooiste geneugtes van het leven is met een hond spelen. Ze bieden ons mensen hun onvoorwaardelijke liefde en vriendschap en vragen niets terug in ruil. Geen wonder dat ze de beste vriend van de mensen genoemd worden. Maar wat als onschuldig plezier begon, eindigde voor een hondeneigenaar Jaco Nel in een tragedie.

Terwijl de 50-jarige uit Chrolton, Manchester, met zijn hond aan het spelen was liep hij een klein wondje op. De meeste hondenbaasjes zullen bevestigen dat dit niets abnormaal is. Honden kunnen al eens wild zijn wanneer ze met een balletje spelen, en ook Jaco wimpelde het af als iets onbelangrijk.

Maar weerzinwekkend genoeg ontwikkelde Jaco een levensbedreigende aandoening als gevolg van de snede. De wonde raakte namelijk geïrriteerd door het speeksel van zijn cocker spaniël. Jaco kreeg sepsis, iets wat een miljoen Amerikanen jaarlijks treft, en 15 tot 30 procent kan het niet navertellen.

“Ik begon het heet en koud tegelijk te krijgen. Ik bibberde en kreeg het maar niet warm”, zei Jaco. “Mijn hele lichaam jeukte. Ik dacht dat het de griep was, dus ik kroop in bed.”

Maar toen zijn toestand een dramatische wending kreeg, belde zijn partner Michael een ambulance. De 50-jarige stortte bij aankomst in het ziekenhuis in elkaar en werd meteen overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen. Daar werd hij in een kunstmatige coma gehouden. Hij kreeg de diagnose van sepsis en een overlevingskans van 20 procent.

De toestand staat erom bekend om gangreen te veroorzaken en het viel algauw het hele lichaam van Jaco aan. Hij zou zijn twee benen en zijn vingers aan een hand verliezen.

“Ik lag in het ziekenhuis te staren naar mijn zwarte benen en vingers. Toen ik naar beneden keek, wist ik dat ik alles zou verliezen”, zei hij. “Ik wist dat het weefsel dood was.”

Achttien maanden na de vaststelling van de verwoestende ziekte, versloeg Jaco, een psychiater, alle verwachtingen en leerde hij opnieuw wandelen op protheses.

Ondanks het feit dat hij terug kan wandelen, heeft hij het moeilijk met de misvormingen in zijn gezicht. “Ik ben erg aarzelend om buiten te komen omdat ik zo zelfbewust ben”, zei Jaco.

“Het moeilijkste is om te aanvaarden dat ik misvormd ben en dat ik daar nooit iets aan zal kunnen doen.”

Bang dat zoiets zich opnieuw zou kunnen voordoen, namen Jaco en zijn partner de beslissing om de cocker spaniël te laten inslapen.

Hoewel honden ons leven verrijken, bewijst het verhaal van Jaco dat er ook risico’s verbonden zijn aan het houden van huisdieren.

Bron: Soulpost