Man veroordeeld tot 99 jaar gevangenisstraf wegens dierenmishandeling

Zoveel dieren die als huisdieren worden gehouden, worden niet behandeld met de liefde en het respect die ze verdienen.

We hopen dat degenen die hierop worden betrapt worden gestraft en nooit meer dieren in hun bezit mogen houden.

In Alabama werd een zware straf uitgesproken aan een 30-jarige man die minstens 14 honden uithongerde en verwaarloosde in een geval dat wordt beschreven als één van de ergste incidenten van dierenmishandeling.
 
Man veroordeeld tot 99 jaar gevangenisstraf wegens dierenmishandeling

Nick Patterson bewaarde de rasechte Collies in een buitengebied, voedde ze amper en liet ze alleen achter met vuil regenwater om te drinken.

De rottende resten van 6 andere honden werden ook gevonden op het terrein van de grootouders van Patterson waar de honden werden gehouden.

Patterson van Alex City pleitte schuldig aan zware dierenmishandeling en werd veroordeeld tot 99 jaar gevangenisstraf.

‘Één van de ergste dierenmishandelingen die ik ooit heb gezien’

Hij erkende negen aanklachten van dierenmishandeling, maar ook drie van fraude met financiële transacties, volgens doggiescare.com.

Assistent officier van justitie Damon Lewis zei dat hij hoopte dat dit “een bericht zal sturen” naar de plaatselijke bewoners.

“Dit is een emotionele zaak geweest en het ging om één van de ergste dierenmishandelingen die ik ooit heb gezien,” zei hij, zoals gemeld door doggiescare.com.

“Als je een kind of een dier pijn doet in Tallapoosa County, ga je naar de gevangenis,” zei Lewis. “Zo simpel is het. Patterson mocht ook geen dieren meer houden.

Rasechte Collie

Zoveel mooie en intelligente honden leden onder de handen van deze man. Ik ben zo blij dat hij is gepakt en gestraft.

Deel alsjeblieft om het bewustzijn te vergroten en eer te betuigen aan de mensen die deze honden hebben gered en deze man voor het gerecht hebben gebracht.