Mariene verward door groot object in water – als ze zien wat het is springen ze direct overboord

Hoewel het leven op zee vaak voorspelbaar is, waardoor je elke dag dezelfde beelden en geluiden krijgt – gebeurt er af en toe iets buitengewoons.

Op een dag, toen het marine-team van Sri Lanka op routine-patrouille van de zee was, zagen ze een groot object in het water dobberen. Aanvankelijk konden de bemanningsleden de vreemde mis niet identificeren, maar toen ze dichterbij kwamen, werden hun ogen verbaasd van verbazing …
 
Dit marineteam kwam een ​​unieke missie tegen in tegenstelling tot alles wat ze eerder hadden gezien. Tien mijl uit de kust en in het koude, diepe water – de bemanning stuitte op een vechtende en vermoeide olifant, vechtend voor zijn leven.

Ze geloven dat de olifant, in een poging om een ​​lagune over te steken, onverwachts naar zee werd uitgevoerd. De grote, opzwepende lichamen van olifanten, samen met hun lange, snorkel-achtige stammen, zorgen ervoor dat deze dieren eigenlijk behoorlijk goede zwemmers zijn. Het was echter meteen duidelijk voor het zeesteam dat deze uitgeputte en noodlijdende olifant zo snel mogelijk gered moest worden.

Extra teams werden onmiddellijk naar de plek gestuurd om deel te nemen aan de enorme olifantenmissie en er ontstond een reddingsplan. Het was allemaal handen aan dek terwijl iedereen snel aan het werk ging! Kijk hieronder om de verbluffende redding van “Jumbo” de olifant te zien: