McDonald’s werknemer met het syndroom van Down gaat na 32 jaar met pensioen..

In een wereld die vol zit met allerlei soorten slecht nieuws, zijn we vaak uitgehongerd naar een gelukkig verhaal. Hoe geschikt is het voor McDonald’s om ons een verhaal te bieden dat er zeker van is dat het iedereen’s dag maakt zodra ze het lezen.

Downsyndroom is een veel voorkomende aandoening die ervoor zorgt dat veel baby’s niet in staat zijn om het leven ten volle te leven. De man in dit verhaal zou niet hetzelfde lot ondergaan.

Russell O’Grady is een speciale man die niet geboeid is door de aandoening die zoveel anderen heeft beperkt. Hij was niet van plan om zich druk te maken om mensen die een oordeel klaar hadden staan over hem. Russell is hierdoor voor veel mensen een inspiratie geworden. Hij trok gewoon zijn uniform aan en ging elke dag naar zijn werk.

Hij begon zijn carrière in McDonald’s in 1986. Hoewel veel bedrijven in Sydney geen werknemers met een handicap in dienst hadden, besloot Russell de verandering te zijn die hij in de wereld wenste te zien. Hij probeerde het stigma te verwijderen dat mensen met speciale behoeften omringt. Het idee dat ze niets hebben bij te dragen is een nonsens.

Russell kreeg begon zijn functie toen hij 18 jaar oud was en hij was in staat om zijn functie te houden voor 32 jaar! Nu hij 50 wordt, is hij op zoek naar de volgende stap in zijn leven. Hij spreidt zijn goede humeur nu al meer dan dertig jaar uit. Het is tijd voor de volgende werknemer om op te staan en de leegte te vullen. Een pluim voor deze McDonald’s voor het aanbieden van werk aan Russell die geen eerdere werkervaring had.

Het personeel heeft al hun verdriet uitgesproken over zijn vertrek. Hij was een van de beste werknemers die deze locatie te bieden had en een favoriet bij de klant. Elke klant die de tijd nam om met hem te praten, werd verrijkt door de ervaring. Russell is een vriendelijke en medelevend persoon. Zijn vriendelijke karakter schijnt door naar iedereen die tijd met hem doorbrengt.

Hopelijk inspireert dit meer vestigingen om werknemers zoals Russell in dienst te nemen. Zelfs het kleine broertje van Russell drukt zijn bewondering uit voor wat zijn broer heeft kunnen bereiken. Het JobSupport-platform was verantwoordelijk voor het assisteren bij zijn zoektocht naar werk en het plaatsen van werknemers in verschillende regio’s binnen Melbourne en Sydney.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over Russell en JobSupport.