Met deze plant jaag je alle spinnen je huis uit

De angst voor spinnen wordt ook wel spinfobie genoemd. Dit is een vrees die bij heel veel mensen voorkomt, maar die we eigenlijk nooit behandelen. Dat is omdat veel mensen het niet de moeite waard vinden om hun spinfobie te behandelen. Ze hebben er immers niet veel last van.

Wat iedereen waarschijnlijk wel weet, is dat spinnen banger zijn voor jou, dan jij voor hen. Zelfs met deze informatie weten de kleine spinnen het voor elkaar te krijgen om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Vandaar dat we een oplossing hebben gevonden om spinnetjes voor eens en voor altijd je huis uit te jagen. Hoe? Vraag jij je af? Heel eenvoudig, dankzij een plant in je woning te zetten.

Munt
Spinnen hebben namelijk een ontzettende hekel aan de geur van munt. Hoe meer je huis naar munt ruikt, hoe minder spinnen er te vinden zijn, blijkt uit onderzoek.

Geuren
Uit onderzoek is gebleken dat spinnen een hekel hebben aan de geur van frisse munt. Zet bijvoorbeeld een kop verse muntthee in de buurt van de spin (als je dit durft) of zet een plant verse munt op de vensterbank. Op deze manier voorkom je dat de spinnen jouw huis betreden. Lijkt deze geur niet sterk genoeg om ze uit je huis te verjagen? Probeer dan eens etherische muntolie. Dit ruikt nóg sterker, waardoor spinnen wel drie keer nadenken voordat ze door de kiertjes je huis insluipen. Een spin-vrije woning was nog nooit zo makkelijk!