Mijn moeder heeft me alles geleerd, behalve om zonder haar te leven

Een moeder is een essentiële figuur in het leven van een dochter en wanneer zij sterft, wordt een onverbiddelijke leegte gecreëerd die met de tijd moeilijk te vullen is. Een dochter kan en moet echter de kostbare lessen, die soms alleen een moeder kan overbrengen, eigen maken.

Een moeder moet haar dochter kunnen leren hoe ze het leven op de beste manier onder ogen moet zien, hoe ze moet opstaan, zelfs op de moeilijkste momenten, en haar tranen kan drogen tegenover moeilijkheden. Wat ze je misschien niet kan leren, is om zonder haar te leven.

moeder geeft kusje aan dochter

Het leven is niet gemakkelijk – het stelt ons vaak voor keuzes in zeer gecompliceerde situaties en het advies van een moeder kan zeer waardevol zijn.

Je moeder zal je zeker hebben geleerd om te vechten in wat je gelooft en je dromen na te streven; onvoorwaardelijk van anderen te houden en altijd diegenen te helpen die in moeilijkheden verkeren of om jouw hulp vragen.

Je moeder zal je hebben geleerd dat geld niet alles in het leven is en dat het niet de moeite waard is om je je hele leven uit te putten als je niet in staat bent om gelukkig te zijn met wat je hebt. Leven, durven, reizen en liefde voor het gezin zijn de waarden en passies die een moeder niet mag vergeten door te geven.

Wat ze je misschien niet met zekerheid heeft weten te vertellen, is hoe je zonder haar door kunt gaan: zonder haar stem of haar antwoord te kunnen horen; zonder haar gezicht te zien of haar handen te strelen.

Ze had je niet gewaarschuwd voor de wanhoop die je in je zou hebben gevoeld op de dag dat je haar niet langer kon zien. Ze heeft je alles geleerd wat je weet en je bent dankbaar dat je de persoon bent die je vandaag bent, maar ze heeft je niet geleerd om zonder haar te leven.

Maar ze gaf je het beste voorbeeld dat je kon krijgen om door te gaan met leven en van het leven te genieten, zij het met momenten van pijn, waardoor je sterk wordt en altijd aan haar zult denken. Je zult haar misschien weer zien, als je weer naar haar favoriete liedje luistert, als je terugdenkt aan haar zinnen die stilletjes in je geest stromen, of in de geur van haar slaapkamer.

Daarom zul je ondanks haar afwezigheid weten hoe je verder moet gaan dankzij al haar lessen.

Een speciale dank aan alle moeders…

Bron: Bekijkdezevideo