Moeder stopt eindelijk met borstvoeding nadat haar dochter negen jaar oud werd

Een moeder zei dat ze het zal missen om haar dochter borstvoeding te geven nadat ze op negenjarige leeftijd zelf besliste dat ze het niet langer wilde.

Sharon Spink (50) gaf haar dochter Charlotte de voorbije negen jaar lang borstvoeding en beweert dat het compleet normaal is en de levenslange band tussen hen beiden versterkte. Ze zegt blij te zijn dat haar dochter twee maanden geleden zelf de beslissing nam om ermee te stoppen.

Sharon beweert dat haar dochter gezond is en zelden ziek wordt dankzij de voordelige eigenschappen van moedermelk.

Moeder stopt eindelijk met borstvoeding nadat haar dochter negen jaar oud werd

En ondanks het feit dat ze heel wat tegenkanting kreeg van mensen die beweren dat ze haar kind mishandelde, wil Sharon het taboe doorbreken van de borst geven aan oudere kinderen. Ze gelooft dat er meer mama’s zijn die het doen.

borstvoeding

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om tot zes maanden exclusief borstvoeding te geven en daarna gecombineerd met andere voedingsmiddelen tot twee jaar of ouder.

Sharon zei dat ze vastberaden was om Charlotte de borst te geven nadat ze er met haar andere drie kinderen moeilijkheden mee had.

Sharon zei dat ze Charlotte tot drie keer per dag de borst gaf toen ze vijf jaar oud was, maar dat dit de laatste vier jaar langzaam afgebouwd werd tot een keer per maand.

Ze zei dat ze Charlotte de borst gaf op openbare plaatsen zoals bij de kapper, in de supermarkt en in de kerk, maar het later alleen nog thuis deed. Sharon zei: “Uiteraard waren er ook heel wat negatieve reacties – doorgaans van keyboard hooligans die hun mening postten. Ik kreeg elk mogelijk scheldwoord te horen. Ik kreeg te horen dat het kindermishandeling was, ik werd een pedofiel genoemd en men zei dat ik een freak was.”

moeder en dochter

Sharon pareert de kritiek door te zeggen dat het in heel wat landen normaal is om je kinderen langer de borst te geven. De moeder zegt dat ze trots is op wat haar lichaam verwezenlijkte.

Wat vind jij hiervan? Is het oké om je kind tot negen jaar de borst te geven? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron: AD.nl