Moeder vindt ‘opmerkelijke’ foto op telefoon van haar man – alleen om de waarheid te achterhalen..

Laura Mazza genoot van een mooie, warme dag in haar rood-wit gestreepte badpak. Haar haar zat in een rommelige knot terwijl ze voorover leunde op de reling om de tuin te inspecteren.

Buiten het medeweten van haar was het precies op dat moment dat haar man zijn telefoon pakte en een foto maakte. Het was niet iets om te delen, het was voor hem om te genieten. Uiteindelijk vond Mazza het op zijn telefoon en was ze niet gelukkig.

De bloggende moeder deelt haar kritiek op ‘Mum on the run’, haar website. Op die website had ze het over haar gevoelens dat haar man die foto had gemaakt. Ze kon niet geloven dat hij dat had gedaan.

“Ik zag deze foto in de telefoon van mijn man en zei: ‘Waarom zou je in hemelsnaam een foto van mij nemen?’

Toen ze naar de foto keek, zag ze alleen cellulitis op haar rug en voelde ze zich zelfbewust. Ze zei:

“Het deed me denken aan toen ik een foto nam van mij en mijn pasgeboren zoon en iemand vroeg me of ik een scrub wilde proberen voor mijn acne littekens en een crème die de donkere lijnen onder mijn ogen verwijderde – ik had in een bevalling gezeten gedurende 14 uur. Maar het gaf me een slecht gevoel over mezelf, ook al voelde ik me euforisch. Ik heb ook een keer meisje me stilletjes laten vertellen dat mijn jurk er beter uit zou zien als ik wat Spanx had – ik had drie maanden daarvoor een keizersnede. Ik hield van de manier waarop ik in die jurk eruit zag. ‘

Mazza wendde zich tot een Facebook-groep voor moeders om te zien of iemand advies kon geven voor spierafscheiding. Ze kreeg alleen mensen die haar producten probeerden te verkopen, zoals maagverzorgingsproducten. Ze ging toen naar een vriend voor advies over het kopen van een badpak en kreeg een pijnlijke opmerking.

“Oké, rechtstreeks naar het plus-formaat gedeelte. Ze hebben de beste buikcontrole. ”

“Ik neem het hen niet kwalijk. Ik ben niet boos. Dit is wat de maatschappij hen heeft geleerd, dit is wat de culturele druk ertoe heeft geleid dat ze geloven, en zelfs dat ze vinden dat het goed is om het tegen anderen te zeggen alsof het ons helpt. Het is in ons gehamerd – je baart geboorte. Je stuitert terug. Jij niet? Dan ben je lui. Je probeert niet hard genoeg. ”

Moeders hebben vaak de behoefte om hun veranderende lichamen te rechtvaardigen. Het is niet iets waar ze zich voor hoeven te schamen.

“… het is omdat je een baby had. Waarom is dat zo schandelijk? ”

Ze probeert haar cellulitis niet te verbergen en ze is er open over. Vrouwen hebben te maken met vrouwelijke organen en er moet geen schaamte zijn in de manier waarop ze eruitzien.

Ze besloot haar man te confronteren met de foto. Hij gaf haar een perfect antwoord.

“‘Je zag er zo gelukkig uit!’ … Dat is alles wat hij zag, niet mijn cellulitis, niet mijn onvolkomenheden. Hij zag een gelukkige vrouw genieten van een moment, en hij had gelijk. Ik was gelukkig. Ik ben blij. Dat is het enige dat telt. ”

Mazza heeft enig advies waar alle vrouwen baat aan zouden hebben. Het vrouwelijk lichaam is een mooi wonder en ze hebben de taak om baby’s te laten groeien. Ongeacht hoe ze eruit zien, ze moeten worden gekoesterd.