Moeder waarschuwt over zonnebrandcrème en alle ouders zouden dit moeten weten

Het is juni. En dat betekent dat de zomer in aantocht is. Hopelijk met veel zon en lekker weer.

Wat is er immers leuker dan de zomerdagen buiten doorbrengen?

Maar wanneer we naar buiten gaan is het belangrijk om onze huid te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. En zeker voor jonge kinderen. Enkele seconden onder de zon is immers genoeg om later kanker op te lopen.

Rebecca Cannon was goed voorbereid toen ze met haar dochtertje van 1 jaar buiten in de zon ging wandelen. Ze sprayde haar kind in met zonnebrandcrème, maar het product zorgde voor vreselijke verwondingen in haar gezichtje.

Rebecca Cannon en haar eenjarige dochtertje waren zich aan het klaarmaken om te genieten van het mooie weer. En net zoals alle andere verantwoordelijke ouders doen zorgde Rebecca dat haar dochtertje Kayla goed ingesmeerd was met zonnebrandcrème.

Ze had een zonnebrandcrème gekocht die geschikt was voor kinderen vanaf 6 maanden. Ze volgde de instructies, sprayde de crème in haar hand en smeerde het nadien over het gezicht van haar baby.

Vreselijke ervaring

De moeder was op bezoek in Newfoundland in Canada, bij haar zus. Ze had ervoor gezorgd dat haar kind niet alleen beschermd was tegen de zon maar ze droeg ook beschermende kledij.

Maar dit bleek een gruwelijke ervaring voor de moeder, en vooral een pijnlijke ervaring voor de baby.

Facebook/Rebecca Cannon

Kyla’s gezichtje begon op te zwellen en werd heel erg rood. Rebecca kon niet begrijpen waarom gezien het kind helemaal beschermd leek.

De volgende dag was haar gezicht nog erger opgezwollen en moest ze met haar dochter naar de spoedgevallen.

“Ze was helemaal rood, en had overal blaren,” vertelde Rebecca aan The Today Show. “Ze was de enige die zonnebrandcrème droeg en tevens de enige die verbrand werd.”

Tweedegraads brandwonden

De artsen vertelden dat Kyla tweedegraads brandwonden had opgelopen. Maar waarom bleek een mysterie.

Rebecca had zelf geen zonnebrandcrème gebruikt en was niet verbrand. Waarom was haar dochter dan wel zo hard verbrand?

De brandwonden werden duidelijk veroorzaakt door de creme. Na dit incident begonnen ook andere ouders klacht in te dienen nadat ze hetzelfde hadden meegemaakt.

Facebook/Rebecca Cannon

Ook al bleek deze crème speciaal bedoeld te zijn voor kinderen boven de 6 maanden, toch raden de artsen aan om zonnebrandcrèmes te gebruiken op basis van mineralen tot ze 4 of 5 jaar oud zijn.

“In geen honderd jaar had ik gedacht dat dit zou kunnen gebeuren,” vertelde de moeder aan Today. “Ik wil wel dat ouders opletten wanneer ze zonnebrandcrème gebruiken bij hun kinderen.”

Deel dit artikel om andere ouders te waarschuwen over de gevaren van zonnebrandcrème. Hopelijk moet dit nooit meer gebeuren!

Bron: Newsner Nederland