Na 9 jaar opent het echtpaar hun huwelijkscadeau die ze niet mochten openen van tante

Het huwelijk wordt vaak gevierd met een groot feest en daarbij worden vaak cadeau’s gekocht voor het echtpaar. Mensen proberen ze op allerlei manieren te helpen door dingen te kopen waar het echtpaar iets aan zou hebben. Net als bij andere bruiloften, was dit ook het geval bij Kathy en Brandon Gunn. Na alle geweldige cadeau’s die ze hadden ontvangen was er nog 1 cadeau die nog niet geopend was.

Het geschenk kwam in een witte doos die ze boven op een plank in hun kast hadden bewaard. Tante Alison had een envelop aan het cadeau toegevoegd met de woorden: “Open niet tot het eerste meningsverschil” …

Toen tante Alison het cadeau gaf waren ze het met elkaar eens dat ze het pas zouden openen zodra ze hun eerste meningsverschil zouden hebben.

Net als andere stelletjes hadden ze zo nu en dan een ruzie of meningsverschil, maar ze weigerden voortdurend om het cadeau te openen. Dit had alleen een hele andere reden. In een bericht geschreven door Kathy legde ze hun reden uit:

“Er waren duidelijk genoeg meningsverschillen, argumenten en ruzies deuren tijdens ons huwelijk. Er waren zelfs een paar gevallen waarin we allebei overwogen om het op te geven … maar ondanks dat hebben we de doos nooit geopend.

“Ik denk echt dat we allebei het cadeau niet wilde openen, omdat het anders een symbool was voor het falen van ons huwelijk. Voor ons zou het betekenen dat we niet in staat waren om ons huwelijk te laten werken. Op een gegeven moment was er geen uitweg meer en vroegen we ons af of we het cadeau nu wel moesten uitpakken. Was het echt tijd om het cadeau te openen? Wat als dit niet ons ergste ruzie ooit is?

Toen, op een avond, veranderde alles. Kathy en Brandon hadden hun twee jonge kinderen in bed gestopt en genoten van een glas wijn. Ze praatten over een aanstaande bruiloft die ze bijwoonden in Kalamazoo, waar ze elkaar hadden ontmoet toen ze daar op de universiteit studeerden. Ze probeerden met ideeën te komen voor een cadeau voor het echtpaar die daar ging trouwen. Toen dachten ze terug aan hun bruiloft en welk cadeau het meeste indruk op hun had gemaakt.

“Het grappige? Het cadeau dat het meest indruk maakte op ons zat in een kast … ongeopend, ‘zei Kathy. Uiteindelijk besloten ze het toch te openen.

Het cadeau had negen jaar in een kast gezeten en dat terwijl ze die keer zijn verhuisd. Het paar was te bang om het te openen, ook al was er misschien een gelegenheid dat ze het in de toekomst nodig hadden.

Op die avond, toen ze spraken over de aanstaande bruiloft in Kalamazoo, besloten ze dat het eindelijk tijd was om het cadeau te openen. In het cadeau zat geld en twee handgeschreven brieven, één voor Brandon en één voor Kathy.

“Pak een pizza, een garnaal of iets dat je allebei lekker vindt,” stond er op het briefje van Kathy, terwijl er op Brandon’s brief stond: “Ga bloemen halen en een fles wijn.”

Verder zat er een kristallen vaas, twee kristallen wijnglazen, badzeep, lotion en champagne in. Alles zo samengesteld zodat Kathy en Brandon elk argument, ruzie of meningsverschil konden overwinnen die ze ooit hebben gehad. Het waren niet de spullen die zoveel voor Kathy en Brandon betekende, maar het was de boodschap die hiermee gegeven werd.

“Al die tijd dachten we dat de inhoud van het cadeau de sleutel was tot het redden van ons huwelijk. Mijn tante en oom waren immers al bijna een halve eeuw getrouwd. Dus we dachten dat de doos ‘ons’ zou redden en dat deed het ook een in zekere in…”

Wat een geweldig verhaal en wat een geweldig cadeau van hun oom en tante Alison! Elk huwelijk is anders en ruzies en meningsverschillen hebben met elkaar is gezond. Wij zijn blij om te horen dat dit huwelijk er alleen maar sterker uit is gekomen. Deel dit met je vrienden en familie als je dit ook inspirerend vond!

Bron: Facebook / Kathy Hocter Gunn