Naakte scooterrijder tegen politie: ‘Het is echt veel te warm’

Duitse politieagenten waren gisteren sprakeloos toen zij plots een naakte scooterrijder voorbij zagen rijden. Met enkel een helm op en schoenen aan, zoefde de bestuurder langs.

Zijn verweer nadat hij was stopgezet: ,,Het is veel te warm.’’De politie van deelstaat Brandenburg deelde het opmerkelijke incident gisteren op Facebook en Twitter.

Daaruit blijkt dat de agenten er wel om konden lachen. Op Facebook: ,,Hij hield zich in ieder geval aan de helmplicht.’’ En op Twitter: ,,Hoe zou jouw bijschrift bij deze foto’s luiden.’’

Het verweer van de man was even kort als simpel: hij had het erg warm. In Duitsland werd gisteren een warmterecord gebroken.

Het weerstation in Coschen, Brandenburg, registreerde een temperatuur van 38,6 graden. Nog nooit was het er in juni zo warm geweest. In Nederland werd het juni-record een dag eerder scherper gesteld.

Agenten verzochten de man zijn korte broek – die hij onder het zadel van zijn scooter had opgeborgen – weer aan te trekken en lieten hem daarna zijn weg vervolgen.

,,Naaktheid of naakt rijden is niet verboden’’, legt de politie uit. ,,Maar als andere mensen zich eraan storen, kan dit leiden tot een overtreding.’’