Nee Joh! De zomer is nog erg ver weg, dit weekend kans op natte sneeuw

Als je dacht dat we al lekker richting het heerlijke zomerweer gingen met heerlijke zomerse zon en temperaturen heb je het helaas mis!

We hebben natuurlijk een paar heerlijke dagen gehad in April maar zoals we weten doet April maar wat hij wil. Dat is al jaren de leidende regel voor April en dat lijkt heel vaak te kloppen. Op momenten dat het in April zulk lekker weer was dat je dacht dat het eindelijk richting de warmere temperaturen ging, kon het weer ineens omslaan en ijskoud en nat zijn.

Ook nu in mei hebben we altijd kans op nachtvorst en dat maakt mei ook dit jaar waarschijnlijk weer waar:

De weersvoorspelling voor de komende dagen.

De komende dagen zal de zon zich af en toe nog even laten zien, afgewisseld door wat bewolking. Vanaf Donderdag trekken er regelmatigere wolkenvelden over het land die ook wat buien met zich meebrengen. De temperatuur zal daardoor ook wat gaan dalen en in het weekend kan dat zelfs voor winterse buien zorgen.

Natte sneeuw
Vrijdag zal een frisse dag te worden met temperaturen rond de 10 tot 13 graden. Ook zaterdag zal het niet warmer worden dan 10 graden en die dag trekken er waarschijnlijk zelfs buien met onweer, hagel en lokaal natte sneeuw over het land.

Bevrijdingsdag
Ook Bevrijdingsdag lijkt helaas een natte dag te worden met weinig tot amper zon. Met zo’n 11 tot 13 graden mag een dikke trui onder je jas niet ontbreken bij de festivalgangers! Dus wees gewaarschuwd!