Onderzoek: moeders met 2 dochters zijn het gelukkigst

Ben jij gezegend met 2 dochters? Dan ben je de gelukkigste ouder van de wereld. Dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in de The telegraph.

Natuurlijk mag dit onderzoek met een korreltje zout genomen worden. Want wat de samenstelling van jouw gezin ook is, gelukkig ben je natuurlijk sowieso met jouw kinderen.

Meer geluk

Uit het Britse onderzoek kwam naar voren dat gezinnen met een jongen en een meisje de tweede plek behaalden als het om levensgeluk gaat. Ouders met 2 zoons staan op de derde plek, als we dit onderzoek mogen geloven. Gezinnen bestaande uit 4 dochters zouden juist weer het minst gelukkig zijn.

Grote druk

Om dit te onderzoeken zijn 2.000 ouders van kinderen onder de 16 jaar ondervraagd. Ouders met 2 dochters gaven aan een stuk gelukkiger te zijn, aangezien 2 meisjes het minst zouden vechten, het liefst met elkaar zouden spelen en voor veel gezelligheid in huis zorgen. Wanneer het om een gezinssamenstelling met 4 dochters ging, was juist het tegenovergestelde het geval. Het opvoeden van 4 dochters zouden de ouders als grote druk ervaren.

Meer impact

Woordvoerder Faye Mingo verklaart dat we vaak denken dat kleine meisjes zich altijd als engeltjes gedragen. “Als je 2 dochters hebt, is dit meestal ook zo. Maar hoe meer het er zijn, hoe onhandelbaarder ze worden. Daarbij verwachtten we dat 2, 3 of 4 zoons de moeilijkste combinaties zouden zijn, vanwege hun energieke en onstuimige persoonlijkheden. Maar in feite blijkt het hebben van 4 dochters veel meer impact te hebben dan 4 zoons.”

Bron: Libelle, Nu.nlKek Mama. Beeld: iStock