Onderzoek toont aan dat de jongste broertje/zusje de grappigste is

Hier is goed nieuws voor degenen onder jullie die toevallig het jongste kind in het gezin zijn. Nogmaals, als je een van de oudere broers en zussen bent, vraag je misschien om een ​​hertelling.

Dit is niet alleen een theorie die afkomstig is van een willekeurig persoon die een YouTube-video opvoert, het was onderzoek dat werd uitgevoerd door YouGov, zodat je weet dat het echt waar is.

De studie keek naar verschillende broers en zussen in het gezin, gebruikmakend van hun persoonlijke kijk op verantwoordelijkheid, humor, organisatie, zelfvertrouwen en andere factoren en vergeleek ze met de andere broers en zussen in het gezin.

Wat werd ontdekt, was dat het jongste kind makkelijk in de omgang was met de anderen. De oudste broer, aan de andere kant, lijkt meer verantwoordelijkheid te voelen dan de anderen.

Het nieuws is niet nieuw voor degenen in het gezin. Oudere broers en zussen zijn misschien niet zo grappig als de jongere broers en zussen, maar ze hadden de neiging om meer succes in hun leven te zien en waren meer gezinsgericht.

De scheiding tussen de broers en zussen werd zelfs sterker toen er meer dan één kind was tussen de oudste en de jongste.

De resultaten spreken voor zich:

“Het belangrijkste verschil zit in het voelen van de verantwoordelijkheid last – de meeste (54%) van de eerstgeborenen zeggen dat ze verantwoordelijker zijn dan hun broers en zussen, in vergelijking met 31% van de laatstgeborenen.

Jongere broers en zussen, aan de andere kant, hebben meer kans om te zeggen dat ze grappiger zijn (46% vergeleken met 36% van oudere broers en zussen), gemakkelijker in de omgang en meer ontspannen. ”

Nu is het tijd om het nieuws aan al je broers en zussen te vertellen. Tag je broer(s) en/of zus(sen)!