Onderzoeker beweert: mannen overdrijven niet als ze ziek zijn, ze zijn gewoon écht zieker

Iedereen die een man in huis heeft, kent het fenomeen wel. Wanneer ze ziek zijn, lijkt het wel alsof de wereld vergaat. Vaak hebben we de indruk dat ze zich maar wat lopen aan te stellen. Maar nu krijgen de mannen steun uit onverwachte hoek: namelijk van de wetenschap.

Onderzoeker beweert: mannen overdrijven niet als ze ziek zijn, ze zijn gewoon écht zieker

Mannengriep

Uit een onderzoek zou blijken dat mannen helemaal niet overdrijven, maar dat ze gewoon een slechter immuunsysteem hebben. De mannengriep bestaat dus echt.

Kyle Sue van de Memorial University of Newfoundland (Canada) wilde wel eens weten waarom mannen zoveel erger reageren op de symptomen van ziektes.

Het onderzoek toonde aan dat mannen dubbel zoveel tijd nodig hebben om te genezen van een verkoudheid. Verder hebben volwassen mannen, volgens de studie, twee keer zoveel kans om in het hospitaal te belanden dan vrouwen van dezelfde leeftijd. Deze conclusie zou, opnieuw volgens de studie, gelden ongeacht de ziekte.

Het artikel werd gepubliceerd in de kerstspecial van het British Medical Journal, waarin het er altijd iets luchtiger aan toe gaat. Lees verder op de volgende pagina om te leren of mannen zich al of niet meer aanstellen als ze ziek zijn.

Vorige pagina1/2