Onderzoekers onthullen: snel geïrriteerd zijn duidt op hoge intelligentie!

Snel geïrriteerd of gepikeerd? Kunnen de kleinste dingen je boos maken? Wanhoop niet! Een nieuwe studie onthult dat snel geïrriteerd zijn kan duiden op een hoge intelligentie!

Een grondige studie onder leiding van onderzoekers van de Universiteit van New South Wales en Stanford University concludeerde dat sneller geïrriteerde vrouwen meestal intelligenter zijn dan degenen die dat niet zijn.

Het resultaat was gebaseerd op het feit dat wanneer vrouwen een beetje boos worden, ze niet alleen betere beslissingen nemen, maar ook een scherper geheugen tonen dat makkelijker feiten en details kan herinneren, aldus Brightside.

Er zijn altijd mensen in je omgeving die klagen dat je ofwel te boos of geïrriteerd bent. Wat ook altijd leuk is om te horen: moeilijk in de omgang.

Uit dit onderzoek blijkt echter dat dit op hoge intelligentie duidt – dus geen reden meer om je te irriteren!

Een slecht humeur wordt gekenmerkt door mentale negativiteit, waardoor mensen zich meer bewust worden van hun omgeving. Daarom hebben deze vrouwen de neiging zich beter te concentreren en intenser te redeneren over wat ze zien, denken en doen.

Licht geïrriteerde vrouwen hebben een constant onderliggend slecht humeur in hun persoonlijkheid, wat ze in staat brengt om meer aandacht te kunnen geven en slimmer te kunnen zijn over verschillende delen van hun leven.

Dit is vooral merkbaar als ze belangrijke beslissingen moeten nemen of oplossingen moeten bedenken voor zware professionele, sociale of zakelijke problemen, omdat ze een koele analyse uitvoeren in plaats van de emoties de overhand te laten nemen.

Dus je kunt relaxen, ook al raak je snel geïrriteerd, kan dit iets positiefs zijn!

Bron: Ongelooflijk