Onderzoekers: praten met je huisdier is een teken van geavanceerde intelligentie

Als je een huisdier hebt, dan is de kans dat tegen hem of haar praat erg groot. Dit kunnen simpele vragen zijn zoals: “Heb je me gemist?” of “Heb je honger?”. Het is gek, maar op een of andere manier luisteren dieren beter dan je wellicht zou verwachten.

Het blijkt dat er een hele goede reden is om tegen onze huisdieren te praten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het een teken van intelligentie is als je tegen je huisdier praat.

“Historisch gezien wordt het humaniseren van dieren of zelfs objecten als kinderlijk of zelfs dom gezien, maar het is een natuurlijk bijproduct van een goed ontwikkeld menselijk brein”, verklaarde Nicholas Epley, professor in gedragswetenschap aan de Universiteit van Chicago tegenover The Daily Mail.

Mensen hebben de neiging om hun auto’s of boten namen te geven en een huisdier krijgt natuurlijk ook een naam.

labrador

Daarnaast komt het ook veel voor dat we gebeurtenissen en objecten humaniseren, zonder dat we daar stil bij staan. Dat is ook de reden dat we aan veel dingen namen geven.

“Namen geven aan dingen is een teken van intelligentie.”

“Er is geen enkel andere soort die namen geeft aan objecten. Voor de mensheid is het een teken van een goed ontwikkeld brein.

Wat nog meer bewijs is dat we het meeste ontwikkelde wezen op aarde zijn”, vervolgde Epley tegen The Daily Mail.

Met andere woorden, als je tegen je hond, kat, schildpad of vogel praat: het is een teken van een goed ontwikkeld brein. Deel dit bericht met andere dierenliefhebbers of Facebook!