Ongeneeslijk zieke baby achtergelaten in Italiaans ziekenhuis

Een baby met een ongeneeslijke ziekte is in een ziekenhuis in de Italiaanse stad Turijn achtergelaten. Het kindje was gewenst, maar de ouders bedachten zich.

Toen de ouders erachter kwamen dat hij een ongeneeslijke huidaandoening had, liet het stel de baby achter in het ziekenhuis.

Schubben

Giovaninno lijdt aan ‘Harlekijn-ichtyose’. Dit is een zeldzame aangeboren ziekte, waarbij de buitenste laag van de huid niet goed is aangelegd. De droge huid kan hierdoor op schubben lijken. Vanwege ademhalingsmoeilijkheden heeft de baby een hoge kans op infecties, waardoor de aandoening relatief vaak al kort na de geboorte tot de dood leidt.

Adoptie

Sinds de geboorte van de baby hebben de ouders geen contact meer met het kind gehad. Nadat het verhaal van Giovaninno in Italiaanse media was verschenen, kreeg het ziekenhuis tientallen adoptieverzoeken binnen. Deze verzoeken worden eerst beoordeeld door de gemeente Turijn. Maar volgens het ziekenhuis is Giovaninno in ieder geval klaar om naar huis te gaan als er een liefdevol gezien voor hem is gevonden.

Bron: NOS & Libelle | Beeld: iStock