Oproep politie: bel ons niet als je zonder wc-papier zit

Bel vooral NIET het alarmnummer als je zonder wc-papier komt te zitten. Daar heb jij niks aan en hebben de hulpdiensten al helemaal niks aan. De politie komt echt niet langs om een rolletje te brengen. Iets wat niet iedereen helemaal begrijpt, zo blijkt uit een post op Facebook.

De politie van Newport Oregon doet een dringende oproep: “Het is moeilijk te geloven dat we dit moeten plaatsen, maar bel niet 911 als je geen wc-papier meer hebt. Je overleeft het ook zonder onze hulp. De geschiedenis laat een groot aantal voorbeelden zien van wat je kan gebruiken als je geen ultrazacht naar citrus ruikend toilet-papier hebt.”

In de tekst die volgt, geeft de politie allerlei verschillende opties. Zeelieden gebruikten oud touw en ankerlijnen gedrenkt in zout water. De oude Romeinen pakten een zeespons, ook gedrenkt in zout water. Maya’s deden het werk met maïskolven en boeren hielpen zichzelf met pagina’s uit de Farmers Almanac.

“En dan zijn er natuurlijk ook nog andere alternatieven voor toiletpapier”, vervolgt de politie. “Bonnetjes, kranten, lappen stof, kant, wattenbolletjes en die lege wc-papierrol die nu op de houder zit.” Oftewel: genoeg opties die je uit kunt proberen vóór je de cijfers 9-1-1 intypt op je gsm.

It’s hard to believe that we even have to post this. Do not call 9-1-1 just because you ran out of toilet paper. You…

Geplaatst door Newport Oregon Police Department op Zaterdag 14 maart 2020

Bron: TAGMAG