Ouders denken dat 6-jarige zoon niet kan praten, tot een bezoekje aan de tandarts

Alles wat je kind voor de eerste keer doet of meemaakt is voor ons, ouders, spannend. Van hun eerste stapjes in de wereld, voor alles is er een eerste keer.

En hoewel het leven geen wedstrijd is, kan het ongelofelijk stresserend zijn voor ouders wiens kinderen niet dezelfde ontwikkeling doormaken als andere kinderen.

De 6-jarige Mason Motz uit Texas leed aan een uitstulping van de wand van de hersenslagader toen hij tien dagen oud was.

Mason werd naar een spraaktherapeut gebracht toen hij 1 jaar oud was, schrijft The New York Times.

Daar kreeg hij de diagnose Sotos Syndroom. Een zeer zeldzame genetische stoornis die de groei en ontwikkeling aantast. Zijn ouders vermoedden dat dit en zijn hersenproblemen de redenen waren waarom zijn spraak zo verstoord was.

Mason kon enkel het begin van elk woordje uitspreken, maar op de duur begrepen zijn ouders wat hij wilde zeggen.

Alles veranderde na tandartsbezoek

Maar alles veranderde, in 2017, toen Mason 6 jaar was.

Hij werd voor een routinecontrole naar de tandarts gebracht, Amy Leudemann. En zij deed namelijk een schokkende ontdekking tijdens haar controle.

Met toestemming van Mason’s ouders voerde ze een laseroperatie uit om zijn tong losser te krijgen. De procedure duurde slechts tien seconden.

Sprak als een 4-jarige

Toen ze thuiskwamen hoorden zijn ouders Mason zeggen: “Ik heb honger, ik heb dorst. Kijken we een film?”

Zijn ouders, die voordien nog nooit hun zoon normaal hadden horen spreken, konden hun oren niet geloven toen zijn spraakniveau plots extreem verbeterd was.

Slechts enkele uren eerder sprak Mason nog als een 1-jarige peuter. Na de operatie sprak hij op hetzelfde niveau van een 4-jarige.

Wanneer hij 13 zal zijn, verwachten de dokters dat hij even goed zal kunnen spreken als zijn leeftijdsgenootjes.

Bekijk de ontroerende en mooie video hieronder om meer te weten over deze opmerkelijke ontdekking:


Wat een geweldige ontdekking tijdens zo’n routinecontrole. Wie weet hoe lang het anders zou geduurd hebben tegen dat hij zou kunnen spreken.

Deel dit artikel met je vrienden als jij ook blij bent dat Mason normaler kan spreken.

Bron: Newsner Nederland