Ouders van vermoorde Sally: “Wij hebben niets meer. Onze oudste dochter stierf ook al aan longkanker”

Sally Hautekeete uit het Oost-Vlaamse Kaprijke werd afgelopen zaterdag vermoord door haar ex-vriend Jurgen V. Volgens haar ouders kon de man de breuk niet verkroppen. “Die man heeft ons alles afgepakt”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Eddy Hautekeete (69) en Rozanne Steyaert (67) zijn helemaal in shock. “Een familielid dat in de buurt woont, belde me op: dat de politie en een MUG voor het huis van Sally stonden”, vertelt Eddy. “Ik ging erheen en kreeg ter plaatse te horen dat ze dood was. Ik mocht zelfs niet meer binnen.”

Rozanne

Rozanne een Eddy verloren in 2013 al hun oudste dochter aan longkanker. “Ellen was strijdvaardig, maar na haar eerste chemokuur sloeg alles om. Vijf weken later was ze dood. Ze was amper 37”, zegt Eddy. “Het was verschrikkelijk om een dochter te moeten afgeven, maar het was aan een ziekte en we hadden in zekere zin afscheid kunnen nemen”, vult Rozanne aan. “Sally is plots van ons weggerukt door toedoen van iemand. Dit is niet te vatten.”

foto van vader en moeder

Sally – moeder van twee kinderen – leerde in 2016 Jurgen kennen. Haar ouders hadden daar geen goed gevoel bij. “We voelden het meteen: hij was géén goed gezelschap. Hij manipuleerde onze dochter, was uit op haar centen en hield haar onder controle”, zegt Eddy.

Breuk

Begin dit jaar ging het koppel uit elkaar. “V. had iemand anders, uiteraard”, aldus Eddy. “Maar Sally hield nog contact met hem. Blijkbaar is hij vorige week een paar keer langs geweest, maar we wisten dat ze er voorgoed komaf mee wilde maken.”

Bron: HLN.be