Papa die dochtertje met Down verdedigde brutaal in elkaar geslagen

De vader van een meisje met een beperking liep een schedelbreuk op na een vechtpartij met twee schoften over een gehandicaptenplaats. De vreselijke feiten vonden plaats in Belgrado in Servië.

Goran Velinov (50) zegt dat een van de aanvallers hem zei dat hij ‘mindervalide mensen spuugzat was.’ Goran, wiens dochtertje Lea het syndroom van Down heeft, bleef achter met een gebroken bot in zijn schedel en een kaakbreuk nadat hij hard op het oog werd geslagen.

Hij moest zijn bezorgde kind zeggen dat ‘papa zijn oog moest laten herstellen’ toen ze hem vroeg naar zijn verwondingen. De twee verdachten werden dezelfde dag nog aangehouden.

De vechtpartij vond plaats toen Goran aan het wachten was tot zijn vrouw en Lea zouden thuiskomen. Het meisje had onlangs een hartoperatie ondergaan waardoor ze niet kon wandelen. Toen Goran zag dat de gehandicaptenparkeerplaats bezet werd door een auto zonder gehandicaptenkaart vroeg hij twee vrouwen in de buurt van de auto om de bestuurder te bellen.
Toen de bestuurder kwam opdagen, zei hij de vader dat hij ‘mensen met een beperking spuugzat was’. De 50-jarige man zei dat zijn 67-jarige buurman hem kwam helpen toen een van de vrienden van de bestuurder zich eveneens kwam moeien.

Goran zei: “Mijn buurman zei hen dat het niet oké van hen was dat ze de auto niet wilden verplaatsen en dat mijn vrouw zo ons kind niet uit de auto zou kunnen halen.” Een van de twee mannen begon de buurman te slaan en ook hijzelf kreeg een zware klap. Daarna sloegen de agressievelingen op de vlucht.
Hij voegde eraan toe: “Mijn buurman en ik werden overgebracht naar het ziekenhuis, waar ik later die dag geopereerd werd. Hij sloeg me maar een keer, maar mijn buurman werd wel tien keer geslagen en moest gehecht worden.”

Deel dit verhaal als jij dit ook zo vreselijk vindt! Dit gezien moet geholpen worden!

Bron en afbeeldingen: Central European News & The Sun

Wat vind jij? Reageer hieronder