Pastoor misbruikt meisje (14) maar krijgt lichtere straf omdat het een “man van God” zou zijn

Een pastoor riskeerde een levenslange gevangenisstraf voor het misbruik van zijn 14-jarige dochter maar kreeg bijval van een rechter die onder de indruk was van hoe hij zijn geloof vormgaf en hoe hij ernaar leefde.

De 41-jarige David Richards werd in Knox County Tennessee in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar wegens het misbruiken van zijn adoptiedochter die tijdens het misbruik minderjarig was. Dit heeft geresulteerd in een straf die maar liefst 60 jaar minder is dan de maximumstraf die tegen hem werd geëist werd door de openbare aanklagers.

De rechter, Steve Sword, haalde bij het uitspreken van de straf aan David, hij zijn werk als pastoor aan en de Bijbelstudie die hij volgde in de gevangenis. Richards werd echter wel schuldig bevonden aan het misbruik, incest, seksueel geweld en misbruik van zijn vertrouwensfunctie. Hij misbruikte zijn adoptiedochter Amber Richards twee jaar lang sinds ze 14 jaar oud was.

Waar normaal de identiteit van de slachtoffers van seksuele misdrijven wordt beschermd, koos Amber ervoor om haar verhaal openbaar te maken nadat haar adoptievader in februari veroordeeld werd. Ten aanzien van het misbruik zegt ze het volgende: “Ik wilde mijn lichaam weggooien. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk aan wat hij me aandeed. Ik ben ervan overtuigd dat hij in staat is om het nog te doen.”

Richards was vroeger pastoor bij de My Father’s House Church of God en tijdens de uitspraak zater er meer dan 30 parochianen en vrienden in de kerk om de beklaagde te steunen.

Richards kondigde aan dat hij een nieuw proces wilt en het niet eens is met de 12-jarige gevangenisstraf die hij moet uitzitten.

We kunnen niet geloven dat de rechter tot zo’n lagere straf heeft kunnen komen en wensen Amber alle kracht die ze nodig heeft!

Bekijk hier wat Amber zegt:

Bron: Metro

Als je een verhaal hebt dat je wilt vertellen, stuur het dan naar ons via [email protected]