‘Plastic Barbie’ geeft meer dan 60.000 euro uit aan chirurgie en geeft toe dat ze ‘verslaafd’ is

De 31-jarige Tara Jayne McConachy, een cosmetisch verpleegkundige en Instagram-model uit Melbourne, Australië is een zelfverklaarde verslaafde aan plastische chirurgie die meer dan 60.000 euro heeft uitgegeven aan borstvergrotingen en schoonheidsbehandelingen.

Tara Jayne McConachy is een cosmetisch verpleegkundige en Instagram-model uit Melbourne, Australië. Ze heeft 100.000 Australische dollar (ongeveer 74.000 Amerikaanse dollar) besteed aan het laten uitvoeren van plastische chirurgie bij zichzelf en heeft de wereld rondgereisd voor de ingrepen.

Volgens de Daily Star heeft ze vijf afzonderlijke borstvergrotingen ondergaan en heeft ze plannen om haar ogen opnieuw te laten kleuren tot een “levendiger groen”. Ook heeft ze ribben laten verwijderen voor een “meer toelopende taille”.

Ze vertelde het roddelblad: “Ik heb vijf borstvergrotingen gehad (mijn meest recente implantaatmaat is 1050 cc,) neustipcorrectie, bilimplantaten, facings, botox en vullers.”

“Ik ben als een goede wijn, ik word alleen maar beter naarmate ik ouder word,” zei de 31-jarige. “En natuurlijk met wat operatieve hulp!

Ze beschrijft zichzelf als “Australia’s Limited Edition Barbie Doll,” op haar Instagram-account dat momenteel meer dan 110.000 volgers heeft. Ze vertelt daar dat ze operaties zal blijven ondergaan om haar “plastic pop”-uiterlijk bij te houden.

McConachy was eerder dit jaar in Europa om geopereerd te worden toen de lockdown als gevolg van de coronaviruspandemie startte. “Ik had geen tijd om goed te herstellen, want Australië drong er bij mensen die in het buitenland waren op aan om onmiddellijk naar huis terug te keren, omdat de grenzen zouden sluiten,” vertelde ze.

McConachy heeft een OnlyFans-account om haar te helpen te betalen voor haar ingrepen en beweert dat ze 10.000 Australische dollar (ongeveer 7.500 Amerikaanse dollar) binnenkreeg in de eerste drie dagen na content geplaatst te hebben.

Ze voegt eraan toe dat er voor haar geen grenzen zijn als het gaat om onder het mes gaan. Ze is van plan haar chirurg te bezoeken om haar borstomvang te vergroten zodra reizen weer is toegestaan.

In september herhaalt McConachy haar wensen voor meer plastische chirurgie in een aflevering van seizoen zes van Botched, een reality-serie van E! waarin twee artsen gevolgd worden, plastisch chirurgen Dr. Terry Dubrow en Dr. Paul Nassif. Zij “proberen extreme plastische chirurgische ingrepen te corrigeren die verkeerd zijn gegaan”.

“Ik ben op zoek naar een grotere borstomvang,” zei ze in het programma. “Ik hou gewoon van aandacht, dus ik dacht dat plastische chirurgie en daarmee het krijgen van grotere borsten de wow-factor zou zijn, dat het precies was wat ik nodig had.

Ze deelde dat ze haar lichaam al wilde aanpassen toen ze jonger was en dat haar vader haar daarbij steunde omdat hij “gewoon wilde dat [zij] gelukkig was”. Toen McConachy 20 jaar oud was, gaf haar vader haar haar eerste borst- en lippenoperatie.

“Nadat ik de ingreep had ondergaan, was het bijna alsof er een gevoel van euforie over me heen kwam en ik gewoon verslaafd was,” zei ze. “Ik ben geobsedeerd door de wereld van esthetiek, het is gewoon het enige waar ik aan denk. Ik eet, ik adem, ik droom erover. Als je je lichaam kunt aanpassen, waarom niet?”

Ze voegde eraan toe: “Overal waar je vulling kunt plaatsen, zal ik het letterlijk in mijn gezicht laten doen.”

Bij hun eerste ontmoeting wijzen de artsen erop dat McConachy “zeer weinig lichaamsvet heeft” en dat haar BMI (body mass index) ‘gevaarlijk laag’ is. Ze deelt dat ze verschillende keren is geweigerd voor vullingen en botox vanwege haar lage lichaamsgewicht, maar dat weerhoudt haar er niet van.

“Ik heb ongeveer vijf artsen. Dus als de een nee zegt, ga ik naar een van de andere vier. En als ze nee zeggen, haal ik er gewoon iemand anders bij,” zegt ze. “Ik hoor altijd dat ik te weinig lichaamsvet heb. Maar wat ik mensen altijd vertel, is dat ik voedsel zie als een manier om te overleven in plaats van ervan te genieten. Maar soms ben ik toch een tikkeltje extreem.”

Na wat discussie over de maten van de borstimplantaten die ze in het verleden heeft gehad en de maten die ze in de toekomst zou willen hebben, adviseren de artsen haar om eerst aan te komen.
“Je moet wat aankomen,” vertelt Dr. Nassif haar. “Omdat ik me zorgen maak over je gezondheid. Ik maak me zelfs zorgen over het feit dat je onder narcose gaat.”

Dr. Dubrow zegt dat hij zich zorgen maakt dat ze de anesthesie niet goed zal verdragen en hoe het haar zal vergaan na de operatie en tijdens de operatie zelf. “Je weet dat we niet oordelen,” voegt hij eraan toe. “Het draait voor ons allemaal om oplossingen. We proberen mensen te helpen, maar we zijn ook erg gefocust op wat er zal gebeuren als je de grens opzoekt.”

Volgens een rapport van The Washington Post uit 2019 kiezen naar schatting 400.000 vrouwen per jaar voor een borstvergroting. Hiervan wordt 75% gedaan om cosmetische redenen, terwijl de rest wordt gedaan door vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan als gevolg van borstkanker.

Bron: APOST