Ruim die paraplu maar weer op: heerlijke nazomer op komst

Na regen komt zonneschijn, dat blijkt maar weer. Want nadat we plots te maken hadden met herfstweer, blijkt er nu ineens een heerlijke nazomer op komst. Na donderdag kunnen we tóch nog even genieten van zon en warmte. Dat meldt Buienradar.

De temperaturen kelderden flink de afgelopen weken. Regen, wind en onweer raasden over het land. Dat was even wennen en een fiks contrast met de hittegolf die kort daarvoor nog plaatsvond in Nederland.

Nazomer op komst
Maandag, dinsdag en woensdag is het nog wel wat wisselvallig. Er kan hier en daar nog een buitje vallen en de temperatuur ligt rond de 17 graden. Maar in de loop van de week klimt de temperatuur omhoog. “Het gaat deze week de goede kant op met het weer. Na donderdag wordt het droog en komt de zon opnieuw tevoorschijn”, zegt Martijn Dorrestein van Buienradar tegen Editie NL.

Aanhoudende warmte
Wat we kunnen verwachten? Zon, warmte en een nazomer die naar verwachting een dikke week of misschien zelfs langer aanhoudt. “Mogelijk loopt de temperatuur na het weekend zelfs op tot 22 graden. Maar dat kunnen we nog niet met zekerheid zeggen”, aldus Martijn. Een heerlijke nazomer, dus!

Orkanen
De reden van de stijging in temperatuur zijn de orkanen Dorian en Gabrielle, die langs Amerika en de Atlantische Oceaan razen. “Beide orkanen trekken langs het noorden van Nederland. Na afloop bouwt er een hogedrukgebied op, wat leidt tot zomerweer”, verklaart Martijn van Buienradar.

Bron: RTL Nieuws, Libelle Beeld: Youtube