Sylvana Simons ontkent bestaan van echte Nederlanders: “Wil de Echte Nederlander opstaan?”

Sylvana Simons vindt dat we een land vol nepperds zijn. Of althans, dat valt op te maken uit een nieuwe Facebook post die de BIJ1-diva gisteravond geplaatst heeft.

Ze haalt een artikel van ‘Republiek Allochtonië’ aan om te beweren dat slechts 2% van al onze landgenoten écht aanspraak kan maken op de titel ‘Nederlander’. De andere 98% zijn niet echt, want zij hebben voorouders uit het buitenland.

sylvana simons

Sylvana Simons heeft weer een bommetje opgegooid. Ditmaal stelt ze bij wijze van een retorisch experiment het Nederlanderschap van maar liefst 98% van haar landgenoten ter discussie.

Ze citeert een stuk van de website Republiek Allochtonië, waar de ultralinkse wetenschapper Leo Lucassen een verhaaltje plaatst over hoe het beeld dat in Nederland heerst over immigratie “hard aan correctie toe” is.

Want we denken allemaal dat de immigratie vanuit het Midden-Oosten de bevolkingssamenstelling van Nederland zo grootschalig gewijzigd heeft. Mispoes, aldus Lucassen, dat gaat al eeuwen zo.

Vervolgens doet Allochtonië daar nog een schep bovenop: volgens hun eigen cijfers stamt slechts 2% van alle Nederlanders niet ergens af van een migrant.

Het hele verhaal was natuurlijk koren op de molen van Sylvana Simons, die daarmee vermoedelijk denkt dat ze PVV- en FVD-stemmers schaakmat heeft gezet: “Wil de Echte Nederlander opstaan?”

Sylvana slaat de plank daarmee natuurlijk ongelofelijk mis. Want niets is uiteraard minder waar: of iemand een Nederlander is, hangt af van slechts twee factoren.

Eén: heeft iemand een Nederlands paspoort? Twee: onderschrijft iemand de Nederlandse waarden? Als het antwoord op de vragen allebei ja is, dan is de persoon een Nederlander.

En is het volstrekt irrelevant waar hij of zij geboren is, danwel of hij ergens in de stamboom een buitenlander heeft staan. Uiteindelijk is dat simpelweg helemaal niet boeiend.

Bron: Dagelijksestandaard