Te koop: Voormalige bierbrouwerij in Utrecht omgetoverd tot een luxe woonhuis

Midden in het centrum van Utrecht staat een prachtig pareltje waar ons hart sneller van gaat kloppen. Het pand aan de gracht was voorheen een bierbrouwerij. Hij is echter omgetoverd tot één van de stijlvolste woonhuizen van Utrecht. En het mooiste van alles: jij kan nu de eigenaar worden van de voormalige bierbrouwerij aan de Oudegracht.

Wonen in de voormalige bierbrouwerij De Boog

Het Rijksmonumentale woonhuis aan de Oudegracht 369H is afkomstig uit 1868, waar het diende als een Brouwhuis voor brouwerij De Boog. De brouwerij sloot echter in 1879 zijn deuren. In 2009 is het geheel gerestaureerd en gemoderniseerd samen met interieurarchitect Bart Vos. Het pand heeft een oppervlakte van 350 vierkante meter dat luxe, comfort, kwaliteit en oog voor detail uitstraalt.

Bij binnenkomst kom je terecht in de hal, waar de werkkamer met vide is te vinden. Via de trap naar boven kom je terecht in het gastenverblijf. Deze heeft onder andere een ruime slaapkamer, kitchenette en badkamer.

Oudegracht 369h

Oudegracht 369h

Wat de woning extra bijzonder maakt zijn de twee werfkelders van 35 meter lang, die parallel aan elkaar lopen. Eén werfkelder is omgetoverd tot een prachtige woonkamer aan de grachtzijde met grote openslaande deuren, waar je uitzicht hebt op de gracht. Verder heeft dit gedeelte ook nog een woonkeuken, eetkamer en bibliotheek. In de tweede werfkelder is een kastenkamer, tweede badkamer en garderobekamer aanwezig. Vanuit de garderobekamer is de derde werfkelder te bereiken. Hier zijn een grote slaapkamer en multimediakamer te vinden. Dit pareltje staat te koop voor maar liefst €1.850.000 op Funda.

Vooral de keuken ziet er prachtig uit! Hier zou zelf jij wel een eitje in willen bakken! Bekijk nog meer foto’s op de volgende pagina..