Tienermoeder valt haar 1-maand oude baby aan, laat hem alleen met pijn en gaat op date

Waarschuwing: kindermishandeling

Een pasgeboren baby werd geslagen en vervolgens gevonden in de stad Rivne, West-Oekraïne. De één-maand-oude, nu geïdentificeerd als Mykyta, werd naar verluidt geslagen door zijn eigen tienermoeder, die hem toen liet sterven terwijl ze op een date ging. Zoals gemeld door Daily Mail.

Volgens getuigen ontdekte één van de buren dat de jongen was flauwgevallen en in een gruwelijke toestand verkeerde. Ze merkten op dat de jongen met zijn 19-jarige moeder in een sociaal hostel woonde. Het incident vond plaats op 15 oktober.

De buren zeiden dat de moeder de hele dag weg was en dat ze zich zorgen maakten over de baby, waarvan ze wisten dat hij alleen in de kamer was. Toen besloten ze hem te controleren.

Tetiana Prymak, een buurvrouw, zei tegen de lokale media: “Toen we de kamer binnenkwamen, zagen we Mykyta in zijn wieg. Zijn rechteroog was zwart. Zijn neus was geblokkeerd met opgedroogd bloed en hij ademde nauwelijks. We begonnen zijn kleren te veranderen. en zag zwarte kneuzingen over zijn hele lichaam. Een vrouw die in de kamer was, viel flauw na dit alles te hebben gezien. ”

Na de angstaanjagende ontdekking belden de buren onmiddellijk de politie en een ambulance naar het toneel. De baby werd snel met spoed naar de intensive care gebracht, waar hij zich in een kritieke toestand bevindt, omdat de artsen zeiden dat hij vecht voor zijn leven.

De doktoren in het ziekenhuis gingen ervan uit dat het kind schedelfracturen heeft, maar ze kunnen hem niet goed onderzoeken vanwege zijn ernstig geslagen toestand. Mykhailo Kulik, het hoofd van de intensive care van het Rivne Regional Children’s Hospital, zei:

“De jongen verkeert in een ernstige levensbedreigende toestand. We vermoeden dat zijn schedel is gebroken, maar we kunnen hem nu niet onderzoeken. Ik heb nog nooit een baby in een zo vreselijk verwaarloosde staat gezien. Ik denk dat zijn moeder zijn kleding nooit heeft veranderd of gebruikt luiers. Zijn huid is in een vreselijke staat. ”

Toen de moeder de volgende ochtend thuiskwam, werd ze onmiddellijk naar een politiebureau gebracht voor ondervraging. Woordvoerder van de politie, Anton Kruk, zei: “De moeder zei dat ze gestrest was omdat de baby constant huilde. Ze liet de baby alleen thuis en ging op date.”

De afdeling heeft sindsdien een strafzaak voor batterij en niet-nakoming van ouderlijke taken tegen de moeder gelanceerd.

Yulia Tkachenko, een psycholoog in de sociale dienst, barstte in tranen uit toen hij het kind zag en een gesprek had met zijn moeder, zoals gemeld door de Oekraïense media.

“Er is geen twijfel dat de baby op brute wijze in elkaar is geslagen. De moeder zei dat ” ze Mykyta niet heeft aangeraakt en dat zijn verwondingen zijn veroorzaakt door koude tocht ”, zei ze.

Andriy Mishchenia, het hoofd van Rivne Child Protection Service zei: ‘De moeder zal worden beroofd van ouderlijke rechten. De babyjongen wordt van haar weggenomen en in een weeshuis geplaatst. ‘

De vader van de baby, een 27-jarige man, is naar verluidt niet geïnteresseerd in het lot of de toestand van zijn zoon, zoals gemeld door lokale media. Maar omdat hij niet betrokken was bij deze aanval, zal er geen actie tegen hem worden ondernomen. De moeder, aan de andere kant, wordt geconfronteerd met maximaal vijf jaar gevangenisstraf als ze schuldig wordt bevonden, zei de politie.

Bron: Life Shared