Verdrietig nieuws voor André van Duin

André van Duin brengt verdrietig nieuws naar buiten. Bij zijn man, Martin Elferink, is namelijk een lichte vorm van botkanker ontdekt.

“Het is allemaal niet héél ernstig, maar toch schrik je natuurlijk enorm bij het horen van dat vreselijke woord”, legt André uit in De Telegraaf.

Uitzaaiingen

Martin brak laatst spontaan zijn sleutelbeen. “Martin gooide iets weg en toen was het krák. Dat is niet normaal. Een sleutelbeen breek je door een klap of een val van je fiets, maar spontaan… dat hoort niet te gebeuren.” Na onderzoeken in het ziekenhuis kwam naar voren dat er kleine uitzaaiingen zijn. “Daar wordt nu wat aan gedaan”, zegt André. Van bestralingen of chemo is volgens de cabaretier nog geen sprake. De ziekte wordt voorlopig bestreden met medicijnen.

Rustig aan

André vertelt dat ze er nu heel rustig mee omgaan. “Ik ben een paar keer mee geweest naar het ziekenhuis, dus het valt me nog mee dat dit niet eerder bekend werd”, zegt hij. “Een petje en een brilletje opzetten, dat helpt míj natuurlijk niet hè, als ik niet wil opvallen. Ik kan beter gewoon gaan.”

Bron: De Telegraaf, Libelle beeld: Youtube