Vlaardingse kapper ziet man in paniek in zinkende auto en besluit in te grijpen

Tegenwoordig gebruiken mensen steeds vaker hun telefoontjes om in noodsituaties mensen te filmen in plaats dat ze mensen in nood helpen. Precies om deze reden heeft het Rode Kruis een campagne gestart afgelopen november om mensen aan te sporen te helpen in plaats van te filmen.

Bij deze Vlaardingse kapper is deze campagne goed opgepakt. Toen Kapper Haci Altintas (25) aan het werk was in zijn kapperszaak in Vlaardingen hoorde hij op een gegeven moment een hoop geluid van buiten zijn kapperszaak. Toen hij besloot een kijkje te nemen zag hij mensen staan bij het water, terwijl een paar mensen de situatie aan het filmen waren.

“Niemand deed iets”

Hij zag ik het water een auto die langzaam aan het zinken was met daarin een wat oudere man. Zonder enige twijfel besloot Haci in actie komen en het ijskoude water in te springen. De man had niet de kracht om zelf uit de auto te komen, maar dankzij de heldhaftige actie van Haci wist hij uiteindelijk via het rechterraam uit de auto te klimmen.


Onbegrip
Haci begreep niet dat mensen aan de kant niks deden. Zo liet hij weten: ““Het had ook hun opa kunnen zijn!”

Enkele minuten na de heldhaftige reddingsactie van Haci zon de auto naar de bodem, maar niemand was in gevaar. Haci liet met zijn actie een duidelijk voorbeeld zien van hoe mensen horen te reageren wanneer iemand in nood is.

Deel dit verhaal als Haci jou ook heeft geïnspireerd!

Bron: Turks