Vrouw bevalt van baby van broer nadat ze zwanger werd met sperma van zijn partner

Een vrouw beviel van de baby van haar broer nadat het sperma van zijn partner gebruikt werd om zwanger te raken.

De 27-jarige Chapelle Cooper bood aan om surrogaatmoeder te zijn voor haar broer Scott Stephenson en zijn partner Michael Smith nadat ze vernam hoe duur en complex een adoptieprocedure was.

Scott en Michael zijn nu de trotse ouders van ‘de geweldigste, kleine dame’, Harper Elizabeth Smith, die vrijdag 12 juli 15 dagen te vroeg geboren werd. Chapelle, die biologisch gezien haar moeder is, is nu tante.

Het koppel bracht op Facebook hulde aan Chapelle:

“Om 5:30 uur ’s ochtends verwelkomden we de geweldigste, kleine dame op de wereld. Ons geschonken door onze ongelofelijke, bovenmenselijke zus, binnen het uur en zonder verdoving. Er was letterlijk geen tijd.

We zijn diep onder de indruk van de kracht, de liefde en de moed van Chapelle en zullen haar nooit genoeg kunnen bedanken om ons dit perfecte bundeltje te schenken.”

Michael en Scott leerden elkaar vijf jaar geleden kennen en verloofden in 2016. Michael wilde altijd al een baby en zei dat vader worden een ‘droom is die werkelijkheid wordt’.

Het koppel was de piste van adoptie aan het onderzoeken toen Chapelle het ongelofelijke voorstel deed.

Chapelle, die al moeder is, zei dat ze de beslissing nam om te helpen toen ze besefte hoeveel obstakels het koppel zou moeten overwinnen om ouders te worden.

Ze verklaarde:

“Scott en Michael hadden het beiden over adoptie en we vernamen dat er heel wat obstakels waren die ze moesten overwinnen.

Draagmoederschap kwam ter sprake, maar er was het probleem om iemand te vertrouwen die het zou doen, en het was ook erg duur.”

De kleine Harper zal nu bij haar ouders in Blackpool gaan wonen, maar Michael en Scott zeiden dat haar tante een belangrijke rol zal blijven spelen.

Chapelle zelf denkt er ook zo over: “Ik zal nog altijd een belangrijk iemand zijn in haar leven. Ik denk niet dat ik het had gedaan als ik haar nooit meer zou kunnen zien. Dit maakte het heel wat makkelijker voor me.”

Michael en Scott zeiden dat het hun intentie is om eerlijk te zijn met hun dochter en haar later zullen vertellen wat haar tante voor haar deed en haar de waarheid te zeggen over waar ze vandaan kwam.

Bron: Daily Mail