Vrouw valt van Kabelbaan tijdens festival en raakt ernstig gewond

Een jonge vrouw heeft zaterdag een ernstig ongeluk gehad. Op het festival Ploegendienst in Breda wilde ze van de Tokkelbaan af en dat ging verschrikkelijk mis.

Voor ze van de tokkelbaan naar beneden zou glijden werd ze bevestigd aan de kabel met een zekering. Deze zekering die haar vast zou moeten houden knapte tijdens de sprong waardoor ze meters naar beneden viel. De vrouw maakte een enorme smak op de grond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van haar verwondingen is helaas nog niets bekend.

Onder vrienden van het slachtoffer circuleert het bericht dat zij door de val vanaf de stellage van zes meter hoog meerdere ruggenwervels heeft gebroken en fracturen aan arm en been opliep. De jonge vrouw wordt vandaag geopereerd. Van het ongeluk circuleren veel beelden rond op sociale media, wij zullen deze uit respect niet delen.

In eerste instantie liet het verantwoordelijke bedrijf weten dat het ongeval niet was gebeurd door menselijk handelen en dat alle produceduren waren gevolgd. Het bedrijf is hier echter op teruggekomen en publiceerde het volgende:
“Het ongeval is naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door een menselijke fout van een van de instructeurs ondanks dat de activiteit volgens protocol en door gediplomeerde instructeurs werd aangeboden”, stelt Jeroen de Boed namens Outdoor Westvoorne.

De Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA) is een onderzoek gestart naar het ongeval. “We doen verder geen uitspraken over de toedracht van het ongeval. Onze steun gaat uit naar het slachtoffer en betrokkenen. Wij hopen op een spoedig herstel.”

Wij wensen de vrouw heel veel sterkte en beterschap.

Bron: NU.nl