Waarom jongeren tegenwoordig geen auto’s en huizen meer kopen

Tegenwoordig is de mate van succes (het bezitten van een appartement en/of een auto) niet meer als vroeger. Een toenemend aantal jonge mensen over de hele wereld kopen tegenwoordig geen huizen of autp;s meer.

Onderzoek toont aan dat de millennial generatie, die nu 30-35 jaar oud is, zelden huizen koopt en minder vaak auto’s. Ze kopen zelfs geen super dure spullen. In de VS worden mensen onder de 35 jaar ‘de generatie ‘huurders’ genoemd.

Waarom gebeurt dit?
Sommige sociologen zeggen dat het komt omdat de millennials last hebben van financiële crises. Dat is de reden waarom mensen bang zijn voor een hypotheek. Maar dit is niet de belangrijkste reden.

Het punt is dat de millennials anders zijn dan de generatie van hun ouders. Ze hebben andere waarden. Voor de millennials heeft de term ‘succes’ een andere betekenis. Namelijk:

  • Succesvolle mensen kopen geen onroerend goed – ze huren.
  • Als je succesvol wilt worden, investeer je in ervaringen: reizen, extreme sporten doen, startups bouwen.

Het punt is dat mensen tegenwoordig geen welvaart en stabiliteit willen – alles wat ze willen is flexibiliteit en een oneindigheid aan ervaringen door middel van reizen.

Mensen hebben geen interesse in materiële dingen
Waarom een ​​auto bezitten als je een taxi kunt pakken? Het is bijna een persoonlijke auto met een chauffeur. En het is niet duurder dan een eigen auto. Waarom een ​​huis kopen op een prachtige plek en daar op vakantie gaan, als je een plek kunt vinden via Airbnb om te verblijven in elke plek van de wereld? Je hoeft niet te veel te betalen voor huur of een huis kopen in een land waar je van houdt. Hetzelfde met huizen in je woonplaats:

  • Je weet niet hoe lang je blijft waar je woont.
  • Je zult waarschijnlijk de komende jaren van baan veranderen. Als je een huis huurt, verhindert niets je om naar je nieuwe kantoor te verhuizen

Volgens Forbes veranderen millennials gemiddeld om de drie jaar van baan.

Ervaringen helpen ons om vrienden te maken
Sociale interactie tussen mensen is cruciaal om te weten of ze zich gelukkig voelen of niet. Door met anderen te praten en veel vrienden te hebben, word je een gelukkiger persoon. Maar horen mensen liever dat je een jaar in een vreemd land hebt doorgebracht of hoeveel appartementen je al hebt gekocht?

Hier is een uittreksel uit het artikel van Hamblin:

‘Blijkbaar vinden mensen het niet leuk om over de bezittingen van anderen te horen, maar ze houden wel van het horen van die tijd dat je Vampire Weekend hebt gezien.’

Vergeet niet dat zelfs een slechte ervaring een goed verhaal kan hebben. Materiële zaken kunnen dat niet. Nog meer redenen waarom jongeren tegenwoordig geen auto’s en huizen meer kopen? Lees dan verder op de volgende pagina!