Wat je nooit hebt durven vragen over zijn piemel

Het blijven maar rare dingen, die piemels! Je hoort er van alles over en jongens scheppen er graag over op. Maar wat is er nou echt allemaal van waar? En hoe zit het allemaal precies? Girlscene legt het allemaal aan je uit! Wij beantwoorden 8 kwesties over piemels die je nooit hebt durven vragen, maar wel graag zou willen weten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Hoe voelt een erectie?
De meeste jongens beschrijven het gevoel van een erectie hebben als zich heel vol en gevoelig voelen op een heel fijne manier. Maar dat is alleen als het op het goede moment gebeurt! Zeker in de puberteit krijgen jongens namelijk vaker erecties dan soms de bedoeling is. Dit kan voor aardig ongemakkelijke momenten zorgen.

Wat betekent het als een jongen ‘blauwe ballen’ heeft?
Misschien heb je de term in Amerikaanse films of series weleens gehoord: blue balls. Dit slaat op het feit dat de ballen van een jongen erg gevoelig worden als hij heel opgewonden raakt en een erectie krijgt, maar uiteindelijk niet klaarkomt. Hun ballen kunnen dan een heel lichte blauwe gloed krijgen voor even, vandaar de naam. Het gevoel dat een jongen daarbij ervaart is per persoon verschillend, maar nooit erger dan een beetje irritant. Het doet zeker niet echt pijn en geloof dus ook nooit een jongen die dat claimt. Daarbij kan hij zelf makkelijk met het probleem dealen. Dus laat je nooit overhalen om alleen om deze reden seks met iemand te hebben!

Als een jongen geen erectie krijgt terwijl jullie bezig zijn, betekent dat dan dat hij je niet leuk of sexy genoeg vindt?
Zeker als jullie lang bezig zijn voor de ‘echte’ seks begint is het helemaal niet raar als een jongen niet constant een erectie heeft. Dit is heel normaal en juist ook beter. Ook als hij uiteindelijk helemaal geen erectie krijgt hoeft dit echt niet te betekenen dat hij je niet leuk vindt. Dat het lang duurt voordat hij een erectie krijgt of dat het helemaal niet gebeurt kan vanwege allerlei redenen. Maar vaak is het gewoon omdat hij zenuwachtig is. Je hoeft je hier dus echt niet onzeker over te voelen.

Wil je weten of condooms slechter maken? Lees het op de volgende pagina

Vorige pagina1/2