Wat werkt beter tegen buikvet, Sporten of Diëten! Experts geven antwoord

Dit is natuurlijk een vraag die que allemaal wel beantwoord willen krijgen! Om hier antwoord op te krijgen heeft POPSUGAR een psycholoog van NYU, Rondel King, even opgebeld.

En wij hebben nu ook het antwoord: “Niet alleen een goed dieet helpt tegen buikvet, het gaat allemaal om de balans in energie. Energie ontwikkel je door de calorieën die je tot je neemt en energie verbrand je door te sporten.”

Een goede balans tussen deze twee is dus ‘the key’ als het gaat om goed en verantwoord afvallen.

Wat moet je juist niet doen: Was je van plan om het dubbele te verbranden dan de calorieën die je tot je neemt? Dat is volgens de psycholoog zeker geen goed idee, want op het moment dat je je lichaam dwingt tot het verbranden van meer calorieën dan de inname, gaat je lichaam over in noodtoestand en wordt vet juist opgeslagen.

De beste tip is dan ook: Vind een balans tussen bewegen en eten. Een super gezond dieet zonder suikers en een laag gehalte aan koolhydraten helpt ook, maar wil je het langer volhouden en meer resultaat boeken? Dan is een balans tussen cardio- en krachttraining in combinatie met voedzaam eten en kleine porties de beste manier.

Bron: Beautify

Wat vind jij? Reageer hieronder