Weinig zomer dit weekend: het gaat alleen maar regenen

We hebben een paar mooie dagen achter de rug, maar dat was het dan ook. Komend weekend lijkt het wel herfst, want het gaat vooral veel regenen.

Als we de weervoorspellingen mogen geloven, staat komend weekend vooral in het teken van regen en misschien zelfs wel wat onweersbuien. Kortom: slecht nieuws voor alle mensen die nu op de camping staan, want er zullen flinke plassen ontstaan. Dus zorg dat paraplu en regenlaarzen klaarstaan.

Vooral ’s nachts
Eén lichtpuntje: de meeste buien vallen later op de zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag. Dus overdag blijft het op veel plekken droog. Ook wordt het gelukkig niet echt koud, want de temperaturen blijven zo tussen de 20 en 25 graden Celsius. De buien trekken zondag overdag geleidelijk naar het oosten weg. Mochten het wel regenen, dan is er helaas ook wat kans op onweer.

Wisselvallig
Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan, maar gelukkig wel wat minder nat dan het weekend. Er zullen dagelijks wel wat buien over het land trekken en gaat het hier en daar regenen. De zon zal zich helaas niet zo vaak laten zien. De temperatuur kent pieken en dalen. Gemiddeld blijft het zo’n 20 à 23 graden, maar het kan ook een dag ruim 25 graden worden.

Bron: Libelle, Weeronline. Beeld: iStock