Ze werd vernederd, verkracht en 20 keer gestoken met mes, nu getuigt ze voor het eerst

Urenlang verkr*chtte hij haar en bewerkte hij haar met een keukenmes. Een 31-jarige vrouw uit Nieuwpoort stond voor een moeilijke keuze: een lange doodstrijd of meteen in stukken worden gesneden.

Ze moest ook verplicht het ‘gebed van de doden’ opzeggen. “Door een afvallige te doden, doe ik god een groot plezier”, zei haar ex.

Als bij wonder overleefde de vrouw twintig messteken. Haar ex moest donderdag voor de rechtbank van Veurne verschijnen. Ze getuigt voor het eerst.

In de vroege morgen van 2 oktober 2017 vindt een wandelaarster een bewusteloze vrouw op een bankje op de zeedijk in Koksijde, bijna volledig leeggebloed en in kritieke toestand.

Ze had haar laatste krachten gebruikt om zichzelf naar buiten te slepen op zoek naar hulp. Ze kon enkel nog zeggen dat haar ex haar had proberen te vermoorden.

Daarna belandde ze in een diepe coma. In haar appartement aan de zeedijk, op het gelijkvloers, vond de politie een met bloed doordrenkt bed dat in twee stukken was gebroken door alle geweld.

‘God een plezier doen’

Haar ex was de avond voordien naar haar appartement afgezakt, zogezegd om het hoederecht over de vier kinderen te bespreken.

“We waren toen anderhalf jaar gescheiden, maar hij bleef me opzoeken. Ik veranderde telkens van adres, maar toch vond hij me”, begint de vrouw haar verhaal.

Ze was in 2008 met hem gehuwd. Na ons huwelijk sloot hij me jarenlang op. Hij vernederde, sloeg en verkrachtte me. Om me te jennen, stuurde hij foto’s met andere vrouwen”, vertelt de vrouw

Ze maakte een einde aan de relatie in 2015, maar dat kon E.W. (31) niet verkroppen.

Vastgebonden

“De avond van 1 oktober 2017, in mijn appartement, wilde hij dat ik voor hem danste. Ik weigerde en hij begon te slaan.

Hij dronk een volledige fles Jack Daniels leeg en sleurde mijn kleren van mijn lichaam. Ik probeerde naakt uit het raam te springen, maar hij hield me tegen en bond me vast op bed en begon zijn ding te doen. Hij was woest en nam een mes”, getuigt de vrouw.

Het was toen middernacht. De kinderen waren gelukkig niet aanwezig. “Hij zei dat ik voor 8 uur ’s morgens dood zou zijn.

‘Door een afvallige te doden, doe ik god een groot plezier’, riep hij. Ik moest kiezen tussen een langzame dood of meteen in stukken gesneden worden.

Ik was doodsbang en zei dat ik zou gehoorzamen. Alles zou ik voor hem doen, wat hij maar wilde. Ik zou zelfs niet naar de politie stappen. Maar niets hielp”, gaat de vrouw verder.

Gebed van de doden

Fatima krijgt het af en toe erg moeilijk tijdens haar getuigenis. Wat volgde, is rondruit gruwelijk. “Hij begon met een keukenmes te steken in mijn handen en armen, maar het mes kraakte in twee stukken.

Hij nam een ander mes en stak telkens opnieuw, in mijn bovenlichaam en zelfs in mijn hartstreek en gezicht. Ik kermde van de pijn.

Hij verplichtte me om het gebed van de doden voor te lezen. Na achttien messteken en een enorm bloedbad bleef ik roerloos liggen.

Het was mijn enige hoop op overleven”, aldus de vrouw. Maar nog was het niet gedaan. “Hij plantte het mes nog twee keer hard in mijn rug om zeker te zijn dat ik dood was.

Ik weet niet hoe ik het deed, maar ik reageerde niet op de steken. Hij legde een handdoek over mijn gezicht en bleef nog een uur hangen in mijn appartement. Telkens hij om de hoek was, hapte ik naar adem.”

Niet sterven

“‘Niet sterven. Je kinderen hebben je nodig’, dacht ik bij mezelf. Ik heb het zeker honderd keer herhaald.

Toen hij weg was, sleepte ik mezelf naar buiten. De eerste man die ik tegenkwam, is gewoon weggelopen. Daarna heeft een wandelaarster met haar hondjes mij gevonden.

Toen ik wakker werd in het operatiekwartier, geloofde ik niet dat ik nog leefde”, zegt ze. Ze had liters bloed verloren en was zelfs gestoken in haar hart. Zowel haar longen en hart moesten een operatie ondergaan.

Haar ex vluchtte naar Spanje na de moordpoging, maar werd later gearresteerd en uitgeleverd.

Bron: HLN.be