Zelf het haar van je man knippen? Volg dan deze 7 makkelijk stappen

Is het tijd om de schaar in het haar van je (of een) man te zetten? Wees niet bang. Chris Appleton, de haarstylist van menig Hollywood-ster, vertelt stap voor stap hoe je het haar van een man kunt knippen.

In tijden dat je afhankelijk bent van de mensen om je heen om je haar te knippen, komt zo’n handig how to-filmpje als geroepen. In slechts 7 stappen word je de beste thuiskapper die je kunt worden.

Het haar van een man knippen doe je zo

De eerste stap is volgens Chris het haar bovenop het hoofd vastzetten met een klem. Zo maak je onderscheid tussen het lange haar (bovenop) en het kortere haar (onder). Stap 2 is de juiste clipper kiezen. Gebruik een opzetstuk dat iets langer is dan waar je man normaal gesproken voor gaat. Chris vertelt dat hij normaal voor een 3 gaat, maar kiest nu een 4.

Bij stap 3 begint het tondeusewerk. Je begint volgens hem altijd aan de voorkant van het haar en vanaf daar werk je naar de achterkant. De clipper zet je vlak tegen het hoofd aan en je beweegt in een soepele beweging van beneden naar boven. Eenmaal boven haal je de tondeuse van het hoofd af met een rustige polsbeweging.

De vierde stap is de fade of overgang van het haar. Gebruik een korter opzetstuk dan bij de derde stap. Je werkt niet van beneden tot het haar dat je hebt vastgezet, maar tot halverwege. Zo ontstaat er een mooie overgang tussen het haar. Bij stap 5 haal je het haar bovenop het hoofd los. Maak het nat en knip het iets korter, zoals Chris in de video demonstreert.

Je bent er bijna. Stap 6 draait om het bijknippen van puntjes bovenop het hoofd. Knip liever te weinig dan te veel af. De laatste stap is het knippen van de voorkant van het haar. Zoals je ziet brengt Chris het haar naar achteren om de lengte aan de voorkant van het haar te houden. Bekijk hieronder de hele video:

Bron: Libelle | Beeld: iStock