Zeven maanden oude baby besmet met coronavirus

Het vreselijke coronavirus treft niet alleen ouderen en risicogroepen, zelfs schijnbaar gezonde mensen en kinderen moeten soms vechten voor hun leven nadat ze besmet raken.

De kleine Emmett Doster uit de Amerikaanse staat South Carolina is een van de jongste mensen in Amerika die positief testte op Covid-19.

Vorige week kreeg de zeven maanden oude jongen hoge koorts en zijn moeder, de 55-jarige Courtney, besefte meteen dat er iets grondig fout was.

Courtney begon kinderartsen en ziekenhuizen te bellen en ze was drie uur aan de telefoon om te vragen of het kind op het coronavirus getest zou kunnen worden.

Ze vertelde aan Alive11: “Het is erg angstaanjagend.” Uiteindelijk slaagde Courtney erin om een test te regelen voor Emmett. De resultaten waren pas 24 uur later bekend. Maar ’s nachts werd zijn situatie erger.

De bezorgde moeder getuigde: “Rond 3 uur ’s nachts versnelde zijn ademhaling en kregen we zijn koorts niet omlaag.”

De nachtmerrie is allesbehalve achter de rug. De jongen lijdt nog altijd aan het virus en zijn kleine lichaampje vecht dapper tegen het virus.

Courtney zei dat zijn symptomen nog verergerden. “Zijn hoesten wordt erger wanneer hij slaapt en dat is echt zorgwekkend. Er is geen medicijn dat hij kan nemen, dus we moeten het gewoon uitzieken.”

Emmett werd blijkbaar aangestoken door zijn oma. Twee weken geleden testte de mama van Courtney immers positief op het virus.

Dit toont nog maar eens het belang aan van zelfisolatie. Laten we dit kleintje veel sterkte en beterschap toewensen!

Bron: HLN.be