Zingen met je collega’s zorgt voor minder stress op de werkvloer

Ha! Niemand mag je meer ‘ssht-en’ of zeggen dat je direct moet stoppen als je jouw gouden keeltje laat horen.

Zingen is namelijk hartstikke goed voor je en vermindert zelfs stress. Met alle drukte tegenwoordig doe je er dus super goed aan als je iedere dag lekker meeblèrt met je favoriete hit van dit moment.

Zingen vermindert niet alleen stress, maar heeft nog veel meer pluspunten. Lees snel door zodat jij genoeg redenen hebt om met iedereen je zangkunsten te delen.

1. Zingen vermindert stress

Vermoeidheid, prestatiedruk en frustratie zorgen voor een hoop stress. Daarom is het belangrijk dat je al deze emoties zo nu en dan even loslaat.

Misschien heb je een hobby in de vorm van een uitlaatklep of loop je bijvoorbeeld graag een rondje hard om alles te releasen. Dat is natuurlijk niet mogelijk als op je op kantoor zit.

Gelukkig kan je altijd en overal zingen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat zingen werkt als de perfecte uitlaatplek om die gevoelens los te laten en rust in je lichaam terug te brengen.

2. Zingen is goed voor de teamspirit

Met sommige collega’s kom je niet verder dan de lullige gesprekjes bij de koffiemachine. Als je wat lekkere meezingnummers aanzet en mensen meezingen creëer je een band.

In een groep zingen zorgt namelijk voor een groepsgevoel. Pluspunt is dat je er direct achter komt wat de muziekvoorkeuren van je collega’s zijn. Heb je direct weer extra gespreksstof voor het volgende kopje koffie.

3. Je werkt aan je buikspieren

Als je de hele dag met je billen op een bureaustoel zit, of je nou studeert of op kantoor zit: veel beweging zit er niet in.

Wanneer je helemaal in het liedje opgaat, goed en luid meezingt, en juist ademhaalt, train je keihard je buikspieren. Kom maar door blokjesbuik. Nog meer redenen om te zingen met je collega’s lees je op de volgende pagina….