Zó zag Nikkie Tutorials er dus uit toen ze nog een vent was

Nadat de 25-jarige Nikkie Tutorials (de Jager) zich als puber verdiepte in make-up, begon ze in juni 2008 met het uploaden van instructievideo’s. Video’s met verschillende technieken naar Youtube, waar ze begin 2020 zo’n 12.5 miljoen volgers heeft en haar video’s gezamenlijk meer dan 1.1 miljard keer zijn bekeken. Ze is ook actief op Instagram (13 miljoen volgens), Facebook (meer dan een miljoen ‘likes’) en Twitter (1.8 miljoen volgers).

https://www.instagram.com/p/BktHf4iHYCz/?utm_source=ig_embed

Ze richt zich voornamelijk op een internationaal publiek en presenteert haar video’s in het Engels. In 2015 was één van haar video’s in het begin van een social media-campagne onder de naam #ThePowerOfMakeup, waarin ze haar halve gezicht opmaakte om het verschil duidelijk te maken. Het half opmaken leidde tot veel reacties en werd nagevolgd, soms als verzet tegen negatieve maatschappelijke reacties en vooroordelen over het gebruik van make-up.

Nikkie Tutorials vroeger

Een tijd geleden maakte ze bekend transgender te zijn en dat ze sinds haar puberteit hormoontherapie had gekregen. Een hele tijd geleden postte ze nog een foto van haarzelf, flink wat jaartjes geleden vóór ze nog aan YouTube-video’s begon. In de video onder foto’s doet ze haar verhaal voor het eerst over haar ‘coming out’!

Bron: Viraaltjes