Zusjes doen emotionele oproep om de dader van hun doodgeschopte hond te vinden

De zussen Roos en Mees Offenberg uit Nijverbal doen een hartverscheurende oproep op Facebook. Tijdens een wandeling werd hun hond Woezel (7) doodgeschopt en nu zijn ze op zoek naar de dader.

Wat een mooie herfstwandeling moeten worden, eindigde in een nachtmerrie. “Vanochtend is onze hond tijdens een boswandeling op het stut doodgeschopt”, schrijven de zussen op Facebook.

Grommen

Moeder Agnes gaat regelmatig met hond Woezel langs het stut bij het Nijverdalse zwembad Het Ravijn wandelen, zo ook zaterdagochtend. Ze was daar samen met de buurvrouw en haar hond. Wanneer een ander hondje in de buurt komt, ruiken de honden aan elkaar en gaan ze achter elkaar aan. “Hij gromde ook wat. Normaal gesproken dat hij dat nooit, maar niet alle honden liggen elkaar natuurlijk even goed”, legt Agnes uit aan AD

Niet verantwoordelijk

Maar dan maakt het baasje van de andere hond, een man, met behoorlijke kracht een schopbeweging naar achter. De man raakt Woezel vol tegen zijn kop, waardoor het hondje direct op de grond valt. “Onze hond is ter plekke overleden”, schrijven Roos en Mees. “Graag zouden wij willen weten wie deze man is. Hij wilde geen contactgegevens uitwisselen, omdat hij zich, zoals hij zelf zei, niet verantwoordelijk voelde. Hij ging er snel vandoor toen de politie gebeld werd. Helaas konden zij op dat moment niks betekenen, aangezien de man nergens meer te bekennen was.”

Roos en Mees laten weten dat ze maandag aangifte willen doen bij de politie. Mocht de man zich maandag niet melden bij de politie, dan zetten ze ook de signalementen op Facebook.

Bron: Libelle, FacebookAD. Beeld: iStock